avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nuda proprietate si uzufruct viager obligatii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nuda proprietate si uzufruct viager obligatii

1....Cine este obligat sa plateasca femeia de servici,enelul,gazele,apa etc dintre proprietar si cel care are dobandit cu titlu oneros dreptul de uzufruct viager ? Desi notarul la semnarea actelor a specificat ca uzufructul viager trebuie sa faca acest lucru.

2....daca uzufructul viager paraseste casa in mod voit ( haine, acte etc scriindu- mi prin sms ca restul lucrurilor le pot arunca) eu ca nuda proprietate pot schimba yala ?

3...ce drepturi ar mai avea uzufructul viager in casa daca paraseste casa si ma anunta prin sms ca face acest lucru fara sa raspunda zecilor de sms trimise ptr a clarifica motivele ?

4....modele de abuzuri facute de uzufruct viager.
Cel mai recent răspuns: adrian_fm67 , utilizator 17:17, 6 Aprilie 2016
1. Cine foloseste imobilul in mod concret. Exista cheltuieli pentru proprietar si cheltuieli pentru uzufructuar.
2. Nu.
3. POate reveni peste cateva zile.

Nu am inteles ce doriti la punctul 4, sa va spunem ce-au facut altii? Ca n-ar avea rost.
daca uzufructuarul se comporta abuziv, putet8i cere incetarea uzufructului. Dar ca sa nu ajungeti acolo, notificati, aratati ca a parasit imobilul, ca din data de veti intra pentru reparatii, ca somati achitarea sumelor restante sau ca il chemati sa va intelegeti altcumva in data de in locul de.
Stimata doamna ...va prezint un scurt rezumat. La un contract de vanzare- cumparare apartament,eu dobandesc nuda proprietate iar fostul concubin dobandeste cu titlu oneros dreptul de uzufruct cu clauza viagera asupra apartamentului...ne-am despartit si acesta ( uzufructul )ma lasa sa platesc toate datoriile datorata intretinerii acestui apartament ( gaze,apa,enel etc ) plus mici reparatii aparente...si o mizerie de nedescris acesta spunindu-mi prin mai multe sms ca a plecat definitiv din apartament ,sa-i arunc restul de lucruri ( haine igiena etc ) sa scot apartamentul la vanzare si sa-i dau procent din acesti bani ( comform contractului de vanzare-cumparare si acesta a contribuit cu 20 % din achizitionarea acestui apartament.

1...am locuit impreuna
2...a plecat cu bunuri ale mele inclusiv acte. A facut acest lucru in lipsa mea.
3...ma anuntat prin sms ca nu se mai intoarce in apartament
4...daca e normal ca el sa paraseasca apartamentul ,sa raman singura cu toate cheltuielile administrative,sa fac eu toate reparatiile necesare intretinerii apartamentului, iar el sa-mi ceara banii cu care el a contribuit ( procente),... doream sa stiu daca aceste fapte sunt abuzuri din cauza clauzei viagere.
facturile curente sunt in sarcina nudului proprietar, cu exceptia situatiei in care in contractul de v-c s-a specificat in mod cert ca aceste cheltuieli cad in sarcina uzufructuarului. in situatia prezentata aceste facturi ( enel, gaze, etc. ) trebuiesc achitate de catre uzufructuar, fostul concubin al dvs.

Am inteles,va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine plătește utilitățile și impozitul in cazul donației cu uzufruct? cyan cyan Dupa donarea unui apartament cu clauza de uzufruct viager trebuie schimbate contractele de furnizare utilități, ex. energie electrica, gaz, pe numele ... (vezi toată discuția)
Uzufruct DATSCH2010 DATSCH2010 1.Daca am mostenit o casa asupra careia exista o persoana care are drept de uzufruct viager, si nu este cluaza d eintretinere, sunt obligat la plata ... (vezi toată discuția)
Probleme uzufruct viager Bachus20 Bachus20 Buna ziua! Acum ~1 an am incheiat un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager, doamna respectiva fiind grav bolnava si avand nevoie de banuti pentru a ... (vezi toată discuția)