avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plata online pentru o frizerie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plata online pentru o frizerie

Buna ziua,

Daca o frizerie vrea sa introduca plata online cu cardul pentru clientii care se programeaza, cum se procedeaza cu contabilitatea? Se mai scoate bon fiscal sau se ofera factura clientului?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Constantin Vera , Contabil 20:10, 7 Mai 2020
Buna ziua,

Pentru plata cu cardul prin POS ul instalat in frizerie, emiteti bon fiscal.La fel pentrul platile cash.Pentr plata online din alta locatie, nu emiteti, platile se regasesc pe extras.
Factura emiteti ptr persoane fizice, la cerere, in toate cazurile.
Multumesc pentru raspuns!
Deci nu este obligatoriu sa se emita nici factura? Doar daca cere clientul?
Si cum se pot justifica incasarile in cazul unui control? Pentru ca pe extrasul de cont nu apare incasarea de la clientul respectiv, ci vor intra sumele colectate timp de doua saptamani, iar cel care vireaza banii in contul frizeriei este procesatorul de plata (PayU in cazul acesta).
Asa este, cel mai bine emiteti facturi pe numele fiecarei persoane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata card emitere bon fiscal? LazarAlinaMihaela LazarAlinaMihaela Buna ziua, am un coafor si am avut o \\\\\\"mica problema\\\\\\" cu un client. Practic domnul a achitat cu cardul acum o saptamana plata unor servicii care ... (vezi toată discuția)
Contabilitate ii neplatitor de tva. am o frizerie și in curând ... paultrefu paultrefu Contabilitate II neplatitor de TVA. Am o frizerie și in curând voi lansa o carte pe care doresc să o vând online cu plata ramburs la curier. Cum se ... (vezi toată discuția)
Obligativitate emitere bon fiscal cybercat86 cybercat86 Buna ziua, Detin o firma care are ca activitate principala: 4540 - Comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea ... (vezi toată discuția)