avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Litigii de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Litigii de munca

Buna ziua. 10 ani am avut un contract de munca la o firma, in timp ce imi desfasuram activitatea practic pe domeniul patronilor, cu munci de ingrijire a resedintei acestora. In toata aceasta perioada, nu am beneficiat de concediu de odihna si plata orelor suplimentare. In urma unui proces, am castigat in instanta contravaloarea concediului pe 3 ani. Intrebarea mea este: pentru recuperarea sumelor aferente si celorlalti 7 ani ma pot indrepta impotriva paratilor intr-o actiune penala sau civila?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:21, 7 Mai 2020
Nu aveti cum sa va indreptati impotriva acestora pentru cei 7 ani ... litigiul de munca intra tot in categoria celor civile , iar in penal nu aveti pentru ce infractiune savarsita sa-i acuzati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O nelamurire! razvandicu razvandicu Fostul meu patron a modificat o anume data de pe o dispozitie si a folosit-o impotriva mea...eu am originalul si vreau sa il acuz de fals si uz de ... (vezi toată discuția)
Insulta si calomnie Cristina-Ciuca Cristina-Ciuca Acum o luna, intr-o zi, in urma spalarii autoturismului in curtea casei, apa s-a scurs la vecina, o vaduva de vreo 50 de ani. Aceasta a inceput sa injure in ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa peraspera peraspera Marturie mincinoasa din cate am citit pe aici, se refera numai la o actiune a MARTORULUI. Dar, daca cineva iti face o actiune(civila) si scrie lucruri ... (vezi toată discuția)