avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Depășire trece pietoni
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Depășire trece pietoni

Am depășit o mașină care mergea foarte încet undeva la 30 la ora la ieșirea din oras într-o zonă industrială, chestia e că eu m-am uitat la linie, era linie întreruptă insa in timpul depășirii am realizat că se află acolo și o trecere de pietoni, ne având ce face am continuat depășirea, am fost oprit de poliție amendat cu 4 puncte și mi s-au suspendat permisul o Luna, eu am semnat procesul verbal și nu am trecut nimic la obiecții in condițiile in care era prima mea oară când mă oprea un polițist ... Vreau sa știu dacă as avea șanse de câștig daca as depune contestatie, trecerea de pietoni era semnalizata pe stâlp atât în dreptul ei cât și la 50 sau 100 de metri însă linia este întreruptă chiar și la 1 metru înainte și după trecerea. Eu am platit amenda in valoare de 290 Ron daca k sa câștig recapăt acrlesti bani? Daca depun contestație mi se va mai da o dovada până se judecă? Cat timp durează de obicei un astfel de caz și de cate ori ar trebui să mă prezint? Mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:06, 8 Mai 2020
Puteți depune plângere contravențională solicitând anularea procesului verbal de contravenție. După depunerea plângerii contravenționale solicitați un certificat de grefă cu care vă prezentațila poliție pentru recuperarea permisului de conducere.
Motivele ce le puteți invoca în plângerea contravențională sunt destul de slabe, dar, după părerea mea, merită încercarea. Nu vă costă decât un o taxa de timbru jududiciar de 20 lei.
1.- Marcajul rutier nu era corect. înaintea zonei trecerii pietonilor sensurile de circulație se despart prin linii cintinuu. Dvs. având linie discontinuă aveați voie să treceți pe banda doin stînga pentru ca săvă angajați în ”depășire”
2.- în momentul ”depășirii” cele 2 autoturisme circulau în acelaș sens, dar pe benzi diferite. Conform prevederilor OUG nr. 195/2002 pe drumurile cu mai multe benzi de circulație pe sens trecerea cu o viteză mai mare a unui autovehicul pe lîngă celălalt autovehicul nu constituie depășire.
Succes!!
ing. Ioan Ciobanu
Eu v-as sugera sa stati linistit, o luna trece repede si presupun ca nu ati mai depus nici o plingere contraventionala pina acum. Altfel veti vedea ca in instantele din Romania nu e ca-n filme. Nu aveti sanse sa cistigati procesul, faptul ca nu era trasata linie continua in dreptul trecerii nu va impresiona judecatorul, din moment ce ati avut presemnalizare si semnalizare cu indicator (asta va sustine politia negresit in intampinare, daca stiti ce e asta). Cred ca pe la sfarsitul anului ati putea fi programat la prima infatisare, cite vor fi nu pot sa va spun, depinde ce sustineti dvs. ca "probe", dar o urmatoare infatisare nu e mai devreme de o luna. Alte probleme ar fi la predarea permisului , luat inapoi cu certificat de grefa, daca nu va descurcati cu legalizarea deciziei riscati inca un supliment de 30 de zile.

Pastrati-va dorinta de a va face dreptate pentru o cauza in care veti avea sanse.
Ultima modificare: Vineri, 8 Mai 2020
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depasire inceputa legala terminata nelegal mihaidn mihaidn Problema: depasire inceputa legal, cu toate asigurarile de rigoare posibile, inceputa imediat ce aparea linia discontinua, eu am urcat cu viteza la 50Kmh, cel ... (vezi toată discuția)
Incepere depasire pe linie discontinua, fara obiectii. goldieczr goldieczr Buna ziua. Acum cateva zile am inceput o depasire pe linie discontinua pe care am fost nevoit sa o finalizez pe linia continua, insa fix in mijlocul depasirii ... (vezi toată discuția)
Proces verbal completat mai intai cu datele martorului. ce sanse am daca fac plangere contraventionala? marius_dutu marius_dutu Buna seara, In cursul de zilei de vineri, circulam dinspre Bucuresti catre Alexandria. La iesirea din comuna Bujoreni este circa 200-300 metri posibila ... (vezi toată discuția)