Bună seara. Fără sa întru prea mult în detalii aiurea va întreb cu respect:
Sunt în probațiune dintro cauza penala, am îndeplinit aproape toate masurile ce mi s'au cerut, adică munca în folosul comunității, curs de formare profesionala, program de conștientizare, vizite obligatorii, și nu am reușit sa achit suma ce reprezinta prejudiciul din dosar pana la data stabilita, adică luna mai 2020. Am primit o citație în instanta și consilierul meu de probațiune mi'a spus ca sunt chemat pentru nerespectarea achitării prejudiciului,
Ma puteți ajuta cu câteva cuvinte pe care le pot spune în fata instantei în încercarea de a obține un termen pentru plata prejudiciului!
Și cel mai important ce se va întâmpla în fata instantei, deși am respectat cu sfințenie celelalte masuri, se poate sa primesc pedeapsa cu executare din cauza ca nu am achitat prejudiciul?
Mergeți în instanță și solicitați o amânare până la care să plătiți prejudiciul. Explicați instanței motivele (dacă acestea există) pentru care nu ați plătit până acum prejudiciul (nu ați avut posibilitatea in diverse motive).
Prejudiciul trebuie achitat, altminteri poate opera revocarea suspendarii sub supraveghere, ori a amanarii aplicarii pedepsei.
Da, poate fi revocata forma de individualizare, din cauza ca nu ati achitat prejudiciul, daca se dovedeste ca ati fi avut posibilitatea efectiva de a- l plati.
Angajati-va un aparator, solicitati un termen, in vederea platii daunelor materiale si morale cerute, conform hotararii judecatoresti.
Prezentati inscrisurile doveditoare in instanta.
In ce privește condițiile privind revocarea suspendării sub supraveghere a executării pedepsei, aceasta se dispune în situația în care se reține o neexecutare cu rea-credință a obligațiilor civile stabilite prin hotărâre până la expirarea termenului de supraveghere. Prin urmare, la soluționarea sesizării de revocare a suspendării sub supraveghere a pedepsei, instanța este chemată să analizeze, pe de-o parte, dacă în cauză este vorba de o nerespectarea a obligațiilor civile impuse prin sentința de condamnare, iar pe de altă, în ce măsură neîndeplinirea acestor obligații s-a făcut cu rea-credință