avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Neîndeplinirea Obligații civile
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Neîndeplinirea Obligații civile

Bună seara. Fără sa întru prea mult în detalii aiurea va întreb cu respect:
Sunt în probațiune dintro cauza penala, am îndeplinit aproape toate masurile ce mi s'au cerut, adică munca în folosul comunității, curs de formare profesionala, program de conștientizare, vizite obligatorii, și nu am reușit sa achit suma ce reprezinta prejudiciul din dosar pana la data stabilita, adică luna mai 2020. Am primit o citație în instanta și consilierul meu de probațiune mi'a spus ca sunt chemat pentru nerespectarea achitării prejudiciului,
Ma puteți ajuta cu câteva cuvinte pe care le pot spune în fata instantei în încercarea de a obține un termen pentru plata prejudiciului!
Și cel mai important ce se va întâmpla în fata instantei, deși am respectat cu sfințenie celelalte masuri, se poate sa primesc pedeapsa cu executare din cauza ca nu am achitat prejudiciul?
Ultima modificare: Joi, 7 Mai 2020
Banicasorinadrian93, utilizator
Când este termenul în instanță ? Nu puteți să achitați până la termen prejudiciul ?
Nu am nicio șansă să achit, dar din experienta dumneavoastră se poate obține un termen de câteva luni pentru achitarea prejudiciului?
Mergeți în instanță și solicitați o amânare până la care să plătiți prejudiciul. Explicați instanței motivele (dacă acestea există) pentru care nu ați plătit până acum prejudiciul (nu ați avut posibilitatea in diverse motive).
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Prejudiciul trebuie achitat, altminteri poate opera revocarea suspendarii sub supraveghere, ori a amanarii aplicarii pedepsei.

Da, poate fi revocata forma de individualizare, din cauza ca nu ati achitat prejudiciul, daca se dovedeste ca ati fi avut posibilitatea efectiva de a- l plati.

Angajati-va un aparator, solicitati un termen, in vederea platii daunelor materiale si morale cerute, conform hotararii judecatoresti.

Prezentati inscrisurile doveditoare in instanta.

In ce privește condițiile privind revocarea suspendării sub supraveghere a executării pedepsei, aceasta se dispune în situația în care se reține o neexecutare cu rea-credință a obligațiilor civile stabilite prin hotărâre până la expirarea termenului de supraveghere. Prin urmare, la soluționarea sesizării de revocare a suspendării sub supraveghere a pedepsei, instanța este chemată să analizeze, pe de-o parte, dacă în cauză este vorba de o nerespectarea a obligațiilor civile impuse prin sentința de condamnare, iar pe de altă, în ce măsură neîndeplinirea acestor obligații s-a făcut cu rea-credință

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua - revocarea suspendării executării pedepsei Jugariu Jugariu O pedeapsa de 5 ani cu suspendarea sub supraveghere poate fi revocata? Mentionez .ca decizia este definitiva (vezi toată discuția)
Probatiune marinescu112233 marinescu112233 Buna,daca intr-o condamnare cu suspendare sub supravegere nu se achita prejudiciul in cauza se poate revoca suspendarea. (vezi toată discuția)
Pedeapsa cu suspendare si recuperare prejudiciu in civil dobro dobro Tip solutie: Condamnare fără acord de recunoaştere Solutia pe scurt: În baza art. 386 Cpp schimbă încadrarea juridică a faptei reţinute în sarcina ... (vezi toată discuția)