avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Vanzare cu sau fara TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Vanzare cu sau fara TVA

Zilele acestea mi-am infiintat un I.I. avand ca obiect de activitate comertul cu imbracaminte/incaltaminte. Mentionez ca am optat - neplatitor de tva.
Intrebarea mea este, in conditiile in care eu cumpar marfa cu tva de la diversi producatori cum voi vinde marfa catre clienti cu sau fara tva.
2. ce declaratii ar trebui sa depun la Finante.
Multumesc pentru amabilitate!
Cel mai recent răspuns: Audit Vic Cont , Contabil 15:24, 8 Mai 2020
Buna ziua,
Daca ati optat la infiintare pentru neplatitor de TVA , pana la atingerea cifrei de afaceri de 300.000 lei intr-un an nu veti avea obligatia sa va inregistrati ca platitor de TVA, iar in acest timp veti vinde marfa fara TVA (la pretul cu care ati cumparat marfa,inclusiv TVA, veti adauga adaosul dvs comercial si acela va fi pretul de vanzare);nu vati avea nici o obligatie de raportare catre ANAF din punct de vedere TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

I.i neplatitor de tva. achizitie ue element94 element94 Buna seara. Sunt un I.I neplatitor de TVA. Intentionez sa cumpar anumita marfa din Germania spre re-vanzare pentru o firma ne-platitoare de TVA din afara UE ... (vezi toată discuția)
Un pfa platitor sau nu de tva pentru un magazin de haine? portocala142002 portocala142002 Intentionez sa-mi fac un PFA si sa fac achizitii intracomunitare de imbracaminte din UE..cum e mai bine...sa fiu platitor de tva sau neplatitor de tva?pe net ... (vezi toată discuția)
Facturare srl neplatitor de tva rominter rominter Buna seara, Sunt un SRL nou infiintat neplatitor de tva, domeniu de activitate fiind comertul ( bon fiscal / factura fiscala). As avea nevoie, va rog, de ... (vezi toată discuția)