avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Legea 19/2020
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Legea 19/2020

Buna ziua. Daca eu, mama de copil 2 ani lucrez, si sotul a fost in indemnizatie de copil pana la 2 ani prelungita automat pe perioada de urgenta, dupa perioada de urgenta poate sa solicite acordarea de indemnizatie 75% conform legii 19/2020 ? Si sa ramana acasa pana pe 12 iunie cat sunt institutiile de invatamant inchise ? Copilul este inscris la cresa . Trebuie sa solicite angajatorului sau cum se procedeaza ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: vivi23ro , utilizator 12:19, 11 Mai 2020
Sotul poate sa solicite acordarea de indemnizatie 75% conform legii 19/2020 .

Va depune o cerere la angajator însoțită de o declarație pe propria răspundere a dvs., din care să rezulte că acesta nu ati solicitat la locul său de muncă zile libere ce i s-ar cuveni potrivit prezentei legi și nici nu va aflati în una dintre situațiile prevăzute la art. 1 alin. (3^3) din lege, precum și de o copie a certificatului/certificatelor de naștere al/ale copilului/copiilor.
Buna ziua,

Sotul este indreptatit sa solicitate indemnizatia de somaj tehnic, in cuantum de 75 %.

Acesta va depune la societatea angajatoare o declaratie pe proprie raspundere, de unde sa rezulta ca nu a solicitat zile libere ce i s-ar fi cuvenit, potrivit legii, si ca nu se afla in niciuna din situatiile expres prevazute de art. 1, alin. 3 .

Acesta va depune o copie a certificatului de nastere a copilului.

Sunt în aceiași situație, cu 2 copiii mai mărișori, pana la ce data se poate baga acest concediu, 12 iunie? De la lucru mi s a spus ca doar pana în 15mai pt ei considera ca odată cu încetarea stării de urgenta, încetează și concediul pe baza 19.03.2020..Nu exista activitate, dar se insista sa mi bag concediu de odihna....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotărârea nr. 217/2020 FlorinKM FlorinKM Bună ziua. Soția mea de afla acasă conform Hotărârii nr. 217/2020 pentru aplicarea prevederilor Legii nr. 19/2020 privind acordarea unor zile libere ... (vezi toată discuția)
Legea 19/2020 carmenseby carmenseby Daca sotul meu este angajat in Germania, iar eu sunt angajata la.o institutie publica, pot beneficia de zile libere cf Legii 19/2020? (vezi toată discuția)
Concediu conform legii 19/2020 Ornelia123 Ornelia123 Bună ziua, as putea beneficia de concediu cf legii 19/2020 ptr supravegherea copilului dacă soțul este în străinătate? (vezi toată discuția)