Buna ziua. Daca eu, mama de copil 2 ani lucrez, si sotul a fost in indemnizatie de copil pana la 2 ani prelungita automat pe perioada de urgenta, dupa perioada de urgenta poate sa solicite acordarea de indemnizatie 75% conform legii 19/2020 ? Si sa ramana acasa pana pe 12 iunie cat sunt institutiile de invatamant inchise ? Copilul este inscris la cresa . Trebuie sa solicite angajatorului sau cum se procedeaza ? Multumesc.
Sotul poate sa solicite acordarea de indemnizatie 75% conform legii 19/2020 .
Va depune o cerere la angajator însoțită de o declarație pe propria răspundere a dvs., din care să rezulte că acesta nu ati solicitat la locul său de muncă zile libere ce i s-ar cuveni potrivit prezentei legi și nici nu va aflati în una dintre situațiile prevăzute la art. 1 alin. (3^3) din lege, precum și de o copie a certificatului/certificatelor de naștere al/ale copilului/copiilor.
Sotul este indreptatit sa solicitate indemnizatia de somaj tehnic, in cuantum de 75 %.
Acesta va depune la societatea angajatoare o declaratie pe proprie raspundere, de unde sa rezulta ca nu a solicitat zile libere ce i s-ar fi cuvenit, potrivit legii, si ca nu se afla in niciuna din situatiile expres prevazute de art. 1, alin. 3 .
Acesta va depune o copie a certificatului de nastere a copilului.
Sunt în aceiași situație, cu 2 copiii mai mărișori, pana la ce data se poate baga acest concediu, 12 iunie? De la lucru mi s a spus ca doar pana în 15mai pt ei considera ca odată cu încetarea stării de urgenta, încetează și concediul pe baza 19.03.2020..Nu exista activitate, dar se insista sa mi bag concediu de odihna....