avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... O intrebare simpla !
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

O intrebare simpla !

Buna seara ! Pot sa fiu pedepsit într-un fel anume cu un proces sau un dosar penal dacă strig la o persoana ca fura ca e un hot sau să-i scriu ca fura si sa-i bag in cutia poștală ! Nu stiu daca m-am facut inteles. Multumesc !
Ultima modificare: Vineri, 8 Mai 2020
codrutz2007, utilizator
Cel mai recent răspuns: codrutz2007 , utilizator 11:28, 10 Mai 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Calomnia nu mai este prevăzută de legea penală dar persoana respectiva va poate solicita daune morale intr-un proces civil.
Buna dimineata ! Am inteles, multumesc frumos .
acest răspuns util
Buna ziua,

O actiune defaimatoare da nastere dreptului de a fi despagubit, in conformitate cu raspunderea civila delictuala.

Orice actiune denigratoare, care aduce atingere onoarei, demnitati, reputatiei poate fi promovata, persoana indreptatita cerand despagubiri pentru prejudiciul cauzat.

Instanta de judecata va cuantifica despagubirile de natura morale solicitate.

Totodata, daca afirmatiile denigratoare s-au facut pe o retea de socializare( reteaua de socializare www.facebook.com a fost definita ca fiind spatiu public de catre INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE ), persoana calomniata poate solicita indepartarea postarilor tendentioase , sicanatorii.

Exista posibilitatea ca instanta de judecata sa va constranga sa prezentati scuze , in mod public, persoanei lezate.

Amenintarea ca ati depune o plangere penala, sub aspectul savarsirii infractiunii de furt(incriminat de 228 din Codul penal )reprezinta o amenintare legala, legitima.
Va mulțumesc frumos ,da vreau sa depun o plângere penală la secția de poliție pt delapidare ! Cum se va termina vom vedea ! Informația imi este utila !E vorba de o asociatie de proprietari. O seara buna doamna avocat .

Dar intreb delapidarea este egala cu furtul .

CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" a scris:

Buna ziua,

O actiune defaimatoare da nastere dreptului de a fi despagubit, in conformitate cu raspunderea civila delictuala.

Orice actiune denigratoare, care aduce atingere onoarei, demnitati, reputatiei poate fi promovata, persoana indreptatita cerand despagubiri pentru prejudiciul cauzat.

Instanta de judecata va cuantifica despagubirile de natura morale solicitate.

Totodata, daca afirmatiile denigratoare s-au facut pe o retea de socializare( reteaua de socializare www.facebook.com a fost definita ca fiind spatiu public de catre INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE ), persoana calomniata poate solicita indepartarea postarilor tendentioase , sicanatorii.

Exista posibilitatea ca instanta de judecata sa va constranga sa prezentati scuze , in mod public, persoanei lezate.

Amenintarea ca ati depune o plangere penala, sub aspectul savarsirii infractiunii de furt(incriminat de 228 din Codul penal )reprezinta o amenintare legala, legitima.

Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Mai 2020
codrutz2007, utilizator
acest răspuns util
delapidarea este rezervata functionarilor publici, nu cred ca se incadreaza la asociatia de proprietari

Alte discuții în legătură

Comentarii jignitoare pe facebook Adriana daniela Ciobanu Adriana daniela Ciobanu Buna ziua.Am fost jignita in toate feluriile de fostul concubin pe fb lui personal(pe pagina lui).nu o singura data..de mai multe ori. unde ma pot adresa?si la ... (vezi toată discuția)
Exista temei legal pentru urmatoarea situatie? LifeRider LifeRider Buna ziua, Ne confruntam cu urmatoarea situatie si dorim sa cunoastem optiunile legale de remediere. Pe scurt, o persoana denigreaza doua persoane fizice ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,în timp ce-mi desfășurăm activitatea profesională ... dalia49 dalia49 Buna ziua,în timp ce-mi desfășurăm activitatea profesională în timpul programului de lucru,o persoană m -a fotografiat și a postat fotografia pe ... (vezi toată discuția)