avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donație minor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donație minor

Buna .Va rog sa-mi răspundeți cum ar trebui sa procedez pentru a dona un apartament copilului meu minor .
Țin sa precizez ca lucrez in afara( Franța) și am o datorie la bănci de peste 50000€ la care după acesta criza am rămas fără serviciu și nu reușesc sa mai plătesc ratele . Ne este frica sa se lege de apartametntul cumpărat acum doi ani și ne-am gândit sa-l trecem pe unul din copii noștri minori . Din surse donatia este sigura și nu poate fi atacata decât de bunici ,frați sau părinți .Ma puteți lămuri va rog frumos ,care ar fi cea mai buna soluție pentru a nu putea fi atacată ? Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:37, 9 Mai 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din surse donatia este sigura

Sursele alea sunt praf.. donatia poate fi atacata de creditori cu succes.

"Acţiunea pauliană este acea acţiune prin care creditorul solicită să fie declarate inopozabile faţă de el actele juridice încheiate de către debitor în frauda intereselor sale, cum sunt cele prin care debitorul îşi creează sau îşi măreşte o stare de insolvabilitate (art. 1562 Noul Cod Civil). Rezultă că acţiunea pauliană este un instrument juridic prevăzut de lege pentru protecţia intereselor creditorilor împotriva fraudei debitorului. Ea este reglementată de art. 1562-1565 noul Cod Civil"

Detalii: [ link extern ]

ce puteti face e sa vindeti pe bune casa si sa tineti banii in san, sa stati cu chirie pana mana lunga a creditorului nu va ma ajunge.
Corect e sa gasiti solutii sa returnati banii prin intelegere cu creditorul, nu sa va ascundeti bunurile de acesta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Mai 2020
gi-jane2, moderator
Multumesc pentru răspuns.Momentan plătesc ratele dar peste doua trei luni dacă nu găsesc un loc de munca nu le voi mai putea plăti.O sa caut o soluție cu creditorul mai mult ca sigur dar pana atunci vreau ca imobilul meu sa-l vând tatălui meu pentru siguranta .O vânzare de acest grad fel poate fi atacată oricum ?
Și este posibil ca un creditor dintr-un stat european sa intervină pentru a recupera banii chiar dacă aproape jumătate din ei au fost plătiți ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate fi atacată dacă nu-l vindeți pe bune, adică tatăl dvs să vă plătească suma reală în contul bancar.

Dacă îl vindeți fictiv, fără să încasați banii în cont, tot donație se consideră, adică e o donație mascată.

Singura șansă este să-l vindeți real la un străin, și să primiți pe el suma reală de banii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Mai 2020
Dapix, utilizator
O vânzare de acest grad fel poate fi atacată oricum ?

o vanzare presupune incasarea unui pret, acest pret, daca e mai mare de 50 mii lei, trebuie platit prin banca.
Daca nu sunteti unicul succesibil, nu e o solutie sa vindeti tatalui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare annaclaw annaclaw Buna ziua ! As avea o nelamurire in privinta unei probleme. As vrea sa cumpar casa parinteasca , dar mama mea are niste probleme cu banca (specific ca a a l ... (vezi toată discuția)
Contracte Dia7 Dia7 Speta: Bunicii doresc sa transfere dreptul de proprietate asupra unui imobil nepotului. Fiul lor are un dosar de executare silita, nu lucreaza, nu detine ... (vezi toată discuția)
Cum pot să dau / vând copilului meu o casă la țară că să nu o ia banca Moise Ana Moise Ana Cum pot să dau vînd copilului meu o casă la țară că să nu o ia banca care ne a vîndut apartamentul si ne judecăm? (vezi toată discuția)