avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1324 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare PV
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare PV

buna ziua. Am nevoie de o mica îndrumare în legătură cu contestarea unui PV primit de la rutiera. În PV este mentionat ca am fost surprins cu aparatul TRU CAM c005994 la 14 km de localitatea unde am fost oprit, de un an echipaj, altul fata de cel care filma pentru ca în localitatea unde opreau erau deja 4 mașini de politie care înmânau felicitările. Pe PV localitatea este scrisa greșit Sîrbi în loc de Sârbi ( este scrisa borna km în schimb ) nu este mentionat nimic de nr autospecialei de politie ( dacă este vorba de o mașină sau de un pistol radar ) . Se poate contesta un astfel de PV conf OG 02/ 2001 art 21 ? Motivarea fiind ca agentul constatator nu este același cu cel care a întocmit procesul verbal, viteza fiind comunicata prin stație și totodata pentru lipsa referințelor de identificare a mașinii de politie pe care era instalat radarul ? Dacă PV se contesta, in eventualitatea unui răspuns negativ din partea judecătorului, mai este valabila testarea pentru reducerea suspendării permisului? Va mulțumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Mai 2020
Ionut.Alexandru, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 18:14, 9 Mai 2020
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
S-ar putea sa aveti ceva sanse.
Luati legatura cu un avocat care sa studieze toate aspectele (cea cu denumirea localitatii cade) si apoi actionati.
trebuie vazut exact ce scrie in PV
Nici unul dintre motivele enumerate nu e valabil și nu duce la anularea PV de contravenție. Treaba cu alt agent in locul celui care a filmat este o prostie care circula pe net, este voie asa ceva și e lamurita problema, juridic, de vreo câțiva ani. TruCam este pistol laser și nu e nevoie de numărul mașinii. Dacă viteza a fost depășită cu cel mult 70km/h se poate da de reducere, de câte ori sunteți prins într-un an, dacă depășirea e cu mai mult de 70, se poate da o singura data în 12 luni. Dacă se contestă, nu se mai poate da de reducere.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Mai 2020
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depășirea vitezei de circulatie gogubub gogubub Dacă în poza făcută ptr depășirea vitezei se vad clar 2 mașini în același timp, una pe banda 1 și alta pe banda 2, cum poate dovedi politia care ... (vezi toată discuția)
Amenda radar goldieczr goldieczr Buna ziua. Acum cateva zile am fost surprins cu 133 km/h in localitate (pe o sosea larga, absolut libera fiind mijlocul noptii, unde nimeni nu merge cu mai ... (vezi toată discuția)
Contestatie pv viteza GabyDruga GabyDruga As dori sa fac o contestatie la un proces verbal prin care mi-a fost retinut permisul de conducere pentru viteza. In fapt ag constatator mi-a comunicat viteza ... (vezi toată discuția)