Avem un proces de succesiune dupa decesul parintilor, care a trecut prin faza de fond si apel, ajungand acum la RECURS. Nu am inceput inca RECURSUL.
In aceasta faza, avem dovada existentei unui alt frate bun al nostru, ramas la tata dupa divortul mamei, si despre care nu mai stiam nimic de cca. 55 ani el fiind de 30 de ani internat intr-un azil de boli mintale.
L-am vizitat toti si practic nu se poate comunica cu el pe nici o tema, avand mintea ratacita complet.
Ce se intampla daca unul dintre fratii implicati in proces vrea totusi sa-l introduca, in aceasta faza a procesului, pe lista mostenitorilor, iar altii nu?
RECURSUL se desfasoara mai departe cu mostenitorii din dosar sau se anuleaza tot procesul si trebuie reluat de la capat ?
buna ziua!
pt el ceea ce s-a judecat pana acum nu ii este opozabil, intucat nu a fost citat.
poate introduce contestatie in anulare
ART. 317
Hotărârile irevocabile pot fi atacate cu contestaţie în anulare, pentru motivele arătate mai jos, numai dacă aceste motive nu au putut fi invocate pe calea apelului sau recursului:
1. când procedura de chemare a părţii, pentru ziua când s-a judecat pricina, nu a fost îndeplinită potrivit cu cerinţele legii;
oricum fratelui dvs trebuie sa ii se desemeneze un curator in prima faza, ulterior fiind necesara punerea lui sub interdictie judecatoreascasi i se va desemna un tutore.
ati uitat ca aveti un frate ? :">
in principiu, procesul se va desfasura in continuare . doar daca exista buna credinta din partea unuia dintre dvs. si doriti sa -l includeti in proces si pe dansul , puteti proceda la numirea unui curator pt. acesta.
ulterior va urma procedura de punere a sa sub interdictie judecatoreasca si numirea unui tutore, care sa -l reprezinte si sa incheie acte in numele sau .