avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Executare silita?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Executare silita?

Bună ziua. As dori câteva informații de la dumneavoastră. Sunt căsătorit și avem un copil. Eu am retineri din sala de recuperator. Dacă soția are apartament pe numele ei, poate sa fie atacata de recuperatori?
Cel mai recent răspuns: Gabimm , utilizator 22:00, 11 Mai 2020
Când a dobândit soția imobilul`? După căsătorie sau înainte`?
Ultima modificare: Duminică, 10 Mai 2020
Dapix, utilizator
Daca-i bun dobandit inainte de casatorie, deci bun propriu al sotiei, nu poate fi urmarit decat daca datoria este comuna.
O alta conditie este ca datoria să fie mai mare de 10.000 lei!
Imobilul inca nu este pe numele sotiei,dar urmeaza sa fie trecut pe numele ei ca mostenire.Ulterior,se poate ataca?
Datoria este mai mare de 10 000 ron.Datoria nu este comuna.Am datoria inainte sa fiu casatorit.Acum,cand suntem casatoriti,se pune intrebarea in familie,daca poate fi atacat imobilul care il va mosteni de la mama ei.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Moștenirea e bun propriu al soției, și nu poate fi atacată de creditori. Dvs nu aveți nici un drept la bunul dobândit de soție ca moștenire.

Alte bunuri dobândite în timpul căsătoriei pot fi executate silit, indiferent pe ce nume sunt.
Ultima modificare: Luni, 11 Mai 2020
Dapix, utilizator

Alte discuții în legătură

Titlu executoriu Emilungu Emilungu Bună ziua, întrebarea mea este următoarea: am primit de la anaf un titlu executoriu Si o somatie pentru plata datoriilor avute într-o societate la care am ... (vezi toată discuția)
Speta executare silita datorii pynu pynu Buna ziua , Se da urmatoarea speta : Sotia este executata silit de catre fisc pentru datorii , ea nu detine pe numele ei nici o propiretate care poate fi ... (vezi toată discuția)
As dori sa stiu... Stefan_ Stefan_ Sunt casatorit de 3 ani. Am 2 copii majori dintr-o casatorie anterioara. Apartamentul si autoturismul sunt bunuri proprii dobandite inaintea acestei casatorii. ... (vezi toată discuția)