avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Exista vreo modalitatea prin care pot fi concediat ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Exista vreo modalitatea prin care pot fi concediat fara sa beneficiez de perioada de preaviz?

Exista vreo modalitatea prin care pot fi concediat fara sa beneficiez de perioada de preaviz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:04, 11 Mai 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Concedierea prin desfacerea disciplinara a contractui individual de munca sau in cazul in care salariatul este arestat preventiv sau arestat la domiciliu pentru o perioada mai mare de 30 de zile, in conditiile Codului de procedura penala sunt variante in sensul mentionat de dvs.
Se poate dacă nu corespundeți profesional locului de muncă în care sunteți încadrat, în timpul perioadei de probă, ca excepție de la regula că beneficiați de perioadă de preaviz ce nu poate fi mai mic de 20 de zile lucrătoare în cazul concedierii din alte cauze.
Doar in cazul.concedierii in baza art. 61.lit c si d , art.65 si art.66 C.mun se acordă preaviz.

În practică uzitată de unii angajatori, aceștia pot decide ca pe durata preavizului prezenta la muncă să nu fie obligatorie fara a va fi afectat salariul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! am urmatoarea situatie: un angajat la o firma de ... TLarisa TLarisa Buna seara! Am urmatoarea situatie: Un angajat la o firma de masini, nivel executie, functie sofer tastare masini prototip, a fost acuzat acum 3 zile, de ... (vezi toată discuția)
Legislatia muncii estelle72 estelle72 imi spuneti va rog, poti fi data afara din firma fara preaviz? (vezi toată discuția)