avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda minor
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda minor

Buna ziua. detin un exemplar de Malamut frumos si foarte cuminte.Zilele trecute baiatul meu de 17 ani l-a scos ca deobicei pe campul din apropiere impreuna cu alte doua exemplare de acelasi fel ale vecinului.Ei se joaca tot timpul impreuna.Numai ca la noi la tara mai sunt si nebuni care noaptea isi lasa animalele,si aici ma refer la capre ,oi si alte oratanii nesupravegheate pe camp.Al meu a fost cuminte si ascultator ca deobicei dar celelate doua doar au fugarit o capra .Acum am primit amenda conform ord 55 ca nu purta botnita cainele si ca nu este inregistrat la politia locala.Din cate stiu aceasta rasa nu este trecuta in categoria cainilor agresivi.Al meu nu a agresat pe nimeni are carnet de sanatate,vaccinuri la zi ,este inregistrat la asociatia cainologica si este purtat in lesa.Politia s-a prezentat si a luat datele baiatului pe un carnetel dupa care a plecat.Asta s-a intamplat la cateva zile dupa incident.A sosit si procesul verbal pe care l-au trimis prin posta si lasat la o vecina in varsta care a semnat pentru el.In acesta baiatul este amendat conform art 18 lit a si lit c.Adica a fugarit o capra cainele desi el nu a facut nimic celelte exemplare au fugarit-o si ca nu il am inregistrat la politie .Cainele meu nu face parte din categoria cainilor agresivi sau de lupta de la art 1 alin a si b poate fi incadrat in cel mai rau caz la art 2 alin 1 ceea ce legea nu stipuleaza ca trebuie inregistrat la politie.pentru prima contraventie amenda este intre 100 si 500 de lei deci el fiind minor trebuia sa primeasca intre 50 si 250 de lei si nu 750.As vrea sa contest aceasta amenda.credeti ca am sanse.Si inca o mentiune ,capra a fost doar stresata nu muscata deci nici pagube nu exista. Si inca ceva ,pe procesul verbal nu este trecut numele meu cnp adresa si nici adresa completa a lui.

Alte discuții în legătură

Amenda botnita Mmitsuu Mmitsuu Am primit o amenda de 200 ron pentru ca nu am avut botnita si carnetul de sanatate al cainelui la mine , cainele era in lesa. Sunt la prima abatere si as vrea ... (vezi toată discuția)
Au voie caini fara lesa in bucuresti? Rox_ Rox_ Buna ziua. In cartierul meu sunt cateva persoane care isi lasa cainii pe strada fara lesa. Problema este, nu stiu de ce, in principiu cu stapanii celor de ... (vezi toată discuția)
Politisti comunitari abuzeaza de putere Manuilegal Manuilegal Buna ziua ! Politistii comunitarii ... oamenii care au iesit din grota si s-au trezit cu puterea legii in mana . problema mea incepe in felulu urmator . ... (vezi toată discuția)