Buna seara! Detin in judetul Alba o casa primita prin mostenire impreuna cu terenurile aferente. Unul dintre ele, se afla in vecinatatea unei proprieprietati. Am aflat recent ca proprietarul si-a mutat gardul luand astfel acest teren sau o parte din el dupa de acesta mi-a solicitat in nenumarate randuri sa ii dau in arenda acest teren. Problema este ca intabularea acestui pamant este in proces de definitivare, fiind realizata de catre primarie, nu ma pricep absolut deloc la nimic legat de acest domeniu. Am un titlu de proprietate pe care este trecut acel pamant, cu suprafata si vecinii, pe care nu ii cunosc din pacate. Ce ma sfatuiti sa fac in acesta situatie pentu a recupera acel pamant?
Va multumesc anticipat pentru orice raspuns!
Trebuie sa va adresati instantei cu o cerere de chemare in judecata avand ca obiect revendicare/granituire. nu exista o alta solutie legala.
Bineinteles. doar daca nu ajungeti la o a intelegere amiabila cu vecinul in cauza sa isi retraga gardul si sa respecte linia de hotar, in conformitate cu actele de proprietate.
Instanta de judecata va determina prin hotarare judecatoreasca limitele reale dintre proprietati, stabilind hotarul dintre acestea si va restabili situatia anteriora existenta pana la incalarea proprietatii dvs. de catre vecin.
De asemenea, instanta va dispune la solicitarea dvs., ridicarea gardului despartitor dintre cele două proprietati şi predarea in deplina proprietate si posesie a suprafetei de teren ocupata in mod abuziv de vecin.
In probatiune, trebuie administrata de proba cu inscrisuri, martori, interogatoriu și expertiza topo.
Proprietate
iancu123
am un vecin care si-a mutat gardul pe terenul meu cu 1,5-2 metri, si nu vrea sa-l mute inapoi.cum procedez cu el, sa-l conving sa-si mute gardul ? (vezi toată discuția)