avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proprietate

am un vecin care si-a mutat gardul pe terenul meu cu 1,5-2 metri, si nu vrea sa-l mute inapoi.cum procedez cu el, sa-l conving sa-si mute gardul ?
Ori cu bâta, ori cu actiunea in revendicare.
Eu va recomand, sincer, cea de-a doua varianta.
Prima nu da intotdeauna rezultatul dorit.
Ultima modificare: Joi, 28 Iulie 2011
ContSters103772, utilizator
Puteti sa va indreptati impotriva lui cu actiune in instanta, actiune in granituire, instanta in baza actelor v-a restabili hotarul initial, sau puteti sa-l invitati la mediator sa discutati aceasta problema.
mediere a scris:

Puteti sa va indreptati impotriva lui cu actiune in instanta, actiune in granituire, instanta in baza actelor v-a restabili hotarul initial, sau puteti sa-l invitati la mediator sa discutati aceasta problema.

Sau cu mediatorul.
Hai să punem asta ca primă variantă.
dar cu expertul topo, nu e o solutie?
Expertul topo va poate masura proprietatea, insa nu poate muta gardul vecinului.

Alte discuții în legătură

Procesul verbal de vecinatate - poate fi atacat in instanta? EduardMarinescu EduardMarinescu Sunt proprietarul unui teren, intr-o anumita localitate. Aceste teren se invecineaza cu un alt teren proprietate a unei societati comerciale. Societatea ... (vezi toată discuția)
Daca esti mic si sarac ,legile nu te mai apara.... ymonik_k ymonik_k Trebuie sa inaintezi catre Parchet un caz rasunator, pt a avea parte de toata atentia legilor din Romania?...am inaintat catre Parchet acum un an o plangere de ... (vezi toată discuția)
Actiune de graniturire si revendicare Bundy Bundy Buna ziua, Va rog frumos daca se poate sa ma ajutati cu un model de cerere de chemare in judecata pentru granituire (revendicare). Vreau sa ma reprezint ... (vezi toată discuția)