avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajat MAI
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajat MAI

Buna seara,

Speță: soț soție angajați MAI care nu beneficiază de concediu plătibil cu 75%, dar că și bonificație, cf legii 19/2020, aceștia beneficiază de un plus de 75% la salariul de bază. Bun.
Vine ziua de salariu și... surpriza, cei 75% nu sunt toți, de ce?! Pt că a au scăzut zilele libere luate pt orele lucrate SUPLIMENTAR. Explicație:"celălalt părinte a avut 3 zile libere și a stat cu copilul", cu toate că, legea spune clar că nu se plătesc zilele in care părinții beneficiază de concediu legal sau fara plată. Ba mai mult, cei ce fac plata salariilor,"abuzează" prin faptul că, verifica ambele centralizatoare de prezența pt a vedea care din cei doi părinți are sau nu liber ..
Este o măsură corectă cea prezentată mai sus?!
Daca n lege spune că noi nu beneficiem de zile libere plătite cu 75%, și ne luam liberele din orele suplimentare, este corect sa nu se taie din beneficiul primit cf legii? Și asta în urma unor "hotărâri interne"?

Va mulțumesc,

Eugenia

Alte discuții în legătură

Legea 19/2020: ce se întâmplă când mama e acasă pentru îngrijire copil, iar soțul intră, ulterior, în șomaj tehnic? Burtea mariana Burtea mariana Este legal ca intr.o familie mama sa ramana acasa pt supraveghere copil 75%pt inchiderea scolilor,ca mai apoi sotului sa i se închida fabrica si sa fie dat in ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna si ore suplimentare ContSters276586 ContSters276586 Din anul 2012 mi-au ma-i ramas 16 zile concediu de odihna si 55 de ore suplimantare.Am stat acasa pentru sarbatorile de iarna 2012-2013, 7 zile.Mi-au spus de ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare adelina20001 adelina20001 Buna ziua! Daca luna in aprilie am avut 16 ore suplimentare efectuate, angajatorul imi va plati orele + sporul de 75%? Doar in art 120 din Codul Muncii se ... (vezi toată discuția)