avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Vechime in munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Vechime in munca

Buna ziua. La varsta de 65 de ani , cand de drept, pot iesi la pensie voi avea o vechime in munca de 47 de ani. Aceasta vechime depaseste cu 12 ani vechimea ceruta de lege. Cei 12 ani in plus imi pot afecta pensia ? Cu acesti 12 ani nu pot beneficia de o scadere a varstei de pensionare ? Mentionez ca am lucrat pana acum 12 ani in grupa a II de munca. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 16:10, 12 Mai 2020
Cei 12 ani lucrati in plus peste stagiul complet vor aduce ceva in plus la cuantumul pensiei.
Cei 12 ani de grupa II de munca va aduc o reducere a varstei standard de pensionare cu 4 ani, si un stagiu aferent de 3 ani(3 ;luni/an).
Multumesc pentru raspuns. Totusi ce inseama "ceva in plus" la cuantumul pensiei ?
Ultima modificare: Marți, 12 Mai 2020
andrei64, utilizator
Multumesc pentru raspuns. Totusi ce inseama "ceva in plus" la cuantumul pensiei ?
Depinde de veniturile pe acea perioada pentru care s-a retinut si platit CAS.
De ex:
La salariul mediu:
12 puncte(1 punct/an) : 35 = 0,34286 la acesta adaugandu-se indicele de corectie = noul punctaj mediu anual x valoarea punctului de pensie = ceva in plus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul pensie Vasile_1962 Vasile_1962 Sunt nascut la 21 iulie 1962, am o vechime de 27,8 luni grupa unu apoi conditii speciale cu un venit mediu brut de 900 mil anual! As putea afla cu aproximatie ... (vezi toată discuția)
Procent penalizare pensie anticipata rududoo rududoo Locurile de munca de gr I au fost echivalate cu conditii deosebite (lg.263). Eu realizez un stagiu in aceasta grupa de 15 ani si 1 luna (stagiul complet de ... (vezi toată discuția)
La ce data poate beneficia de pensie? petro250 petro250 Buna ziua, O persoana de sex masculin, nascut la data de 01.05.1954, cu o vechime in munca de 36 ani, 5 luni, 4 zile, din care 14 ani, 9 luni, 17 zile ... (vezi toată discuția)