avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procedura obtinere imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procedura obtinere imobil

Se poate face contract de vanzare/donatie (care este mai avantajos?) Pentru un imobil mostenit de 4 persoane, fara sa fie facut partajul, daca sunt toate de acord?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 06:45, 13 Mai 2020
daca sunteti proprietari, vindeti. donatiile pot fi revocate, atacate,... insa si contractul de vanzare e atacabil daca pretul nu a fost serios si n-a fost platit in realitate. nu stiu ce considerati avantajos.
Depinde ce doresc părțile.
Se intenționează obținerea unui preț, a unei sume in schimbul imobilului sau se transmite cu titlu gratuit?
Cu titlu gratuit. Ma interesa si daca se poate transfera fara a se mai face partajul, daca toti proprietarii cad de comun acord
Da, se poate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare sau donatie anonim_71 anonim_71 Pentru transferul unei case batranesti de la proprietar catre alta persoana ce este mai sigur,donatie sau contract de vanzare-cumparare? (vezi toată discuția)
Vânzare imobil între soți. este aceasta o soluție pentru ca imobilul să ajungă în final doar la copilul din a doua căsătorie? liabali liabali Buna ziua, vreau sa știu dc se poate sa vândă soțul meu partea lui din casa , mie, soției. Mai are un copil din alta căsătorie și vrem ca sa rămână ... (vezi toată discuția)
Transfer proprietate Razara Razara Buna ziua, Care este cea mai avantajoasa metoda (bani/timp/birocratie) pentru un parinte de a tranfera proprietatea unui apartament unuia din copii? Am ... (vezi toată discuția)