avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cont bancar blocat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cont bancar blocat

Buna ziua.
In 2015 a deschis un cont CURENT la BRD. In 2016 a fost deschisa o ancheta penala in care figurez ca inculpat. In baza acestui dosar penal Parchetul a dispus masura sechestrului asiguratoriu asupra contului. Dosarul inca se afla in cercetare.
Anul acesta m-am angajat am mers la banca si am facut schimbarea din cont CURENT in cont de SALARIZARE si am dat IBAN-ul acestui cont pentru a-mi fi virat salariul. Mentionez ca in acel moment nu aveam cunostinta ca este sechestru asiguratoriu ci poprire si am fost de acord cu retinerea din salar.
Cand mi-a intrat salariul am fot informat la banca de existenta acestui sechestru si de faptul ca este necesar acordul procurorului.
Gandindu-ma ca la momentul instituirii sechestrului acesta era cont curent si Dnl. Procuror nu are de unde sa stie ca intre timp a devenit cont de SALARIZARE, i-am trimis o cerere in care solicitam deblocarea macar partiala . Nici nu am primit raspuns, nici telefonic nu am reusit sa iau legatura cu dansul si nici cei de la banca nu au fost instiintati in vreun fel..
Mentionez ca sunt bolnav cronic, am facut doua AVC-uri, si am de luat un tratament toata viata, Deasemeni in cererea rimisa la Parchet am precizat acest lucru si am trimis si documente medicale doveditoare.
Totodata am trimis si adeverinta de la locul de munca din care reiese ca in acest cont imi este virat salariul.
La banca imi cer hartie de la Procuror si acesta niciun raspuns. Intre timp deja a intrat al doilea salar si toti banii sunt blocati. Nu am nicio alta sursa de venituri, existenta insasi fiindu-mi amenitata in adevaratul sens.
Ce este de facut?
Ultima modificare: Marți, 12 Mai 2020
petrubogdsn, utilizator
Cel mai recent răspuns: petrubogdsn , utilizator 21:48, 12 Mai 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
De ce n-ați vorbit cu angajatorul să vă dea salariul direct în mână`?
Propuneți angajatorului ca de acum înainte să nu mai vireze banii în contul bancar, ci să vii dea direct în mână.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Primul salar asa l-am ridicat, Apoi nu a mai fost posibil.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Singura rezolvare rămâne INSTANȚA de judecată. Doar un judecător poate dispune ridicarea sechestrului impus de procuror.
Nu este posibil să vă pună sechestru pe salariu, deoarece reprezintă venit destinat subzistenței de zi cu zi.
Puteți cere suspendarea sechestrului la primul termen de judecată, având în vedere că în cont vă intră lunar salariul.

Probabil va trebui să vă angajați un avocat, să vă ajute și să vă consilieze.
Ultima modificare: Marți, 12 Mai 2020
Dapix, utilizator
Va ultumesc pentru sfat.Asa e . Speram sa existe o cale mai rapida. Dar avand in vedere ca de doua luni venituri zero nu imi permit sa achit onorariul. As deschide eu personal actiune in instanta si cred ca orice judecator ar intelege situatia, dar nu stiu impotriva cui si cum sa procedez. . Mai e problema faptului ca ieri a intrat al doilea salar si urmatoarele 30 zile sunt ....Nu stiu cum rezolv medicamentele si viata de zi cu zi pana atunci . La avocat nici nu imi permit sa sper macar.
Ultima modificare: Marți, 12 Mai 2020
petrubogdsn, utilizator
O cale mai rapidă de rezolvare este să deschideți un alt cont curent la o altă Bancă, și să dați angajatorului noul cod IBAN pentru virarea salariului.
Ultima modificare: Marți, 12 Mai 2020
Dapix, utilizator

Alte discuții în legătură

Adjudecatar persoana juridica delta95 delta95 Am adjudecat la o licitatie un apartament ca persoana juridica. La oficiul de cadastru mi s-a refuzat intabularea imobilului din cauza ca este un sechestru ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez o suma de bani de pe care a fost ridicat sechestrul asigurator? piticbike piticbike buna. in data de 27 04 2016 mi sa pus sechestru pe suma de 1500 euro,suma ridicata de acasa de catre politia DIICOT. Si depusa la banca. in data de 28 09 2016 ... (vezi toată discuția)
Poprire cont macoveimagda macoveimagda Buna ziua , Va rog sa ma ajutati cu un raspuns ptr o problema cu un executor judecatorec. Mi s-a facut o proprire pe cont la banca dar in acelasi timp s-a ... (vezi toată discuția)