avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... poprire cont
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

poprire cont

Buna ziua ,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns ptr o problema cu un executor judecatorec.
Mi s-a facut o proprire pe cont la banca dar in acelasi timp s-a trimis instriintare si la firma angajatoare sa mi se opreasca, Firma imi opreste 30 % din salariu iar pe card imi pune diferenta de salariu.Am discutat cu executorul si a fost anuntat si de mine si de catre firma precum ca mi se opreste urmand ca ei sa nu mai imi opreasca de pe card.In ziua de salariul am constatat ca mi s-a oprit alti 30 % din diferenta de salariu.Am sunat la ei si mi-ai spus ca vor trimite la banca intiintare sa nu mai imi opreasca .am fost la banca si mi-au spus ca ei nu au primit nimic si banii au fost virati in contul executorului judecatoresc.am sunat la executor i-am explicat situatia si mi-au zis ca daca banii au intrat in contul lor ei nu mi-i returneaza , doamna a fost foarte deranjata si mi-a inchis tel.am incercat sa mia sun sa le spun ca banca nu a primit nimic si nu mai raspund la tel.ce pot sa fac sa se rezolve problema sa nu mai imi opreasca de 2 ori.
Le-am trimis mail cu extract de cont sa le dovedesc ca este doar cont de salariu.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 17:36, 7 Aprilie 2017
Rugați angajatorul să vă dea salariul în mână la firmă, să nu-i mai vireze în contul curent.
Așa veți evita dubla poprire și procesele la judecătorie cu executorul.

Pentru banii popriți de 2 ori într-o lună din același salariu, trebuie să faceți contestație la executare în termen de 15 zile de când banca a virat banii în contul executorului, contestație prin care să cereți întoarcerea executării, adică să vă restituie banii popriți ilegal.
Eu le-am trimis un mail prin care ii rog sa rezolve aceasta problema având în vedere ca mi-au cerut extras de cont sa dovedesc ca este contul de salariu. Sper sa nu se ajungă la judecata. Problema este la telefon răspundea secretara, după ultima discuție nu au mai răspuns la tel.
De ce nu vreți să înțelegeți că executorul este angajatul creditorului`?!
El este plătit să rezolve problema creditorului, nu pe a dvs.
Nu are interes să vă răspundă la telefon, doar nu-l plătiți dvs.
Eu v-am explicat mai sus ce aveți de făcut, și să înțelegeți că amiabil nu veți rezolva nimic cu executorii judecătorești, deoarece aceștia nu sunt imparțiali cum sunt judecătorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea unui credit de nevoi personale Lazar_L Lazar_L Si eu si sotul meu avem o hotarare de executare (poprire pe salariu) pentru un credit neachitat. Suma de executare este de 4 ori mai mare decat creditul. ... (vezi toată discuția)
Poprire salariala arabolu arabolu Buna ziua. M-a fost adus la cunostinta ca in urma cererii unui creditor, un executor judecatoresc a pus poprire pe salariu,situatie pe care o accept ca fiind ... (vezi toată discuția)
Executare silita AndaAndreea AndaAndreea In mai 2018 am fost executata silit pentru un utilaj luat in leasing pe fosta mea firma care intre timp a intrat in faliment. Am facut contestatie la suma ... (vezi toată discuția)