avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citatie dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citatie dosar penal

Buna ziua. Astazi mi-a adus la usa un agent de politie o citatie pe numele fratelui meu, ea arata cam asa : Numele X prenumele X fiul lui X si al X nascut, din, strada, bloc. este cehmat la acest orga de politie cu sediul in X strada X nr X judet X camera X in calitate de Faptuitor in cazul privind Dosar PenalArt 193,(ceva ce nu se intelege, urat scris) 2 Cod Penal.
Din cate stiu e vorba de o bataie, ca intre copii, cum am avut majoritatea cand eram mici, iar unul dintre parinti a depus plangere penala aparent. Tin sa precizez ca este minor, si as vrea sa stiu ce ar trebui facut, care sunt pasii si cam ce ar putea pati, poate avea dosar penal ? Sau pusacrie chiar cum scrie in articolul de lege ?Sunt luate aceleasi masuri ? Nimeni nu a fost ranit grav in cat sa fie nevoie de asa ceva, mai ales acum. Si eu pana acum nu am mai auzit de statutul de "Faptuitor", doar de inculpat. Va rog daca se poate sa-mi raspunda cineva, sunt doar 6 zile la dispozitie. Imi cer scuze daca nu am ales corect forumul
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 20:13, 12 Mai 2020
Buna ziua,
Va angajati un avocat si mergeti la politie sa dati declaratie cu avocatul.
Daca nu va permiteti sa angajati avocat va sfatuiesc sa solicitati avocat din oficiu!
SerbC a scris:
Si eu pana acum nu am mai auzit de statutul de "Faptuitor", doar de inculpat.

Dupa ce il audiaza, daca este cazul va primi calitatea de suspect, si dupa caz, inculpat.
Oricum, trebuie sa dea curs solicitarii organului de urmarire penala.
Ok, multumesc. Aveti idee cam ce s-ar putea intampla ? Daca se poate alege cu ceva rau, dosar penal sau altceva? amenda nu e neaparat o problema, doar sa scapam.
Dosarul penal exista deja. Cum va evolua dosarul, nu stim intrucat urmarirea penala nu este publica, deci desfasurarea acesteia este in functie de fapte, imprejurari si administrarea de probe. Daca faptuitorul este minor (cum am inteles), se va putea dsipune impotriva lui, fie o masura educativa neprivativa de libertate, fie o masura educativa privativa de libertate, adica cam cum era pe vremuri scoala de corectie, acum se numeste altfel, centru educativ sau, dupa caz, centru de detentie, dar este tot p-acolo.
Tocmai ce a venit politia judiciara si m-a anuntat sa nu lom judecator pentru data de 28 pentru ca va primi din oficiu(nu am cerut asta) si ca se va efectua o evaluare pentru a afla daca aveau discernamant in momentul acela.(nici asta noi, cel putin, nu am cerut) si mi se pare cumva ciudat.

Alte discuții în legătură

Minor in curs de judecată penal de 13 ani Daniela Ali Daniela Ali Buna ziua, A-și dori sa stiu daca un minor de 15 ani cand a fost comisa fapta cu partea de intimat inculpat in proces de 13 ani fara antecedente penale poate ... (vezi toată discuția)
Furt de telefon iisusvine iisusvine Buna seara. Sunt minor, un prieten de-al meu a furat un telefon si eu am picat complice fara sa stiu ca el a furat acel telefon, in fine, trecand peste sunt ... (vezi toată discuția)
Furt si sunt minora Nicole.14 Nicole.14 Buna ziua. Am 17 ani si ieri am furat impreuna cu o prietena de 15 ani niste haine in valoare de 350 lei dint un mall si am fost prinse cu hainele la mine in ... (vezi toată discuția)