avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... OUG 11 - retroactivitate?!
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

OUG 11 - retroactivitate?!

Buna ziua. Am o curiozitate sau mai bine spus, o neclaritate in legatura cu personalul navigant care a fost trimis in izolare la domiciliu, in ordonanta trecuta, In ordonanta actuala, acestia nu mai sunt nevoiti sa se izoleze la domiciliu, dar DSP spune ca ordonanta nu se aplica retroactiv. Cei ce mai au inca de stat in izolare raman acasa in continuare iar cei ce vin din voiaj nu mai sunt nevoiti sa se izoleze.
De ce nu se aplica ordonanta retroactiv?
Ordonanta este tot o lege?
Cel mai recent răspuns: jurist2020 , utilizator 10:32, 14 Mai 2020
Fiindcă principiul de drept în materie civilă e cel al neretroactivității legii civile, ea se aplică doar pentru viitor. Ordonanța e normă legală și până la aprobarea ori respingerea ei prin Lege, ea se aplică, deci e tot lege!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Izolare Florentinastefan Florentinastefan Bună ziua Soțul meu sosește în tara din voiaj (navigator) peste o săptămână trebuie sa stea în izolare.? Vine din Rusia Va mulțumesc!! (vezi toată discuția)
Legea privind reducerea perioadei de ccc kati38 kati38 legea care se va da pt reducere crestere copil...este pt mamele care vor ramane de la 1 ianuarie sau si pt cele care sunt in crestere copil? (vezi toată discuția)
Modificari noul cod al muncii costel58 costel58 Angajatorul a trimis o informare conform careia solicita semnarea de acte aditionale la contractul de munca si noi fise de post cu ocazia ''aparitiei noului ... (vezi toată discuția)