avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Neplătitor TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Neplătitor TVA

Bună ziua,
Am deschis de o luna un magazin alimentar, nu sunt plătitor de TVA dar, vânzările sunt mai mari decât ma așteptam și vreau sa știu exact care este plafonul peste care nu pot depăși ca să nu devin plătitor de TVA. În categoria venituri se adună si vânzarea țigărilor?
Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 09:08, 13 Mai 2020
Potrivit Codului fiscal, persoana impozabila stabilita in Romania a carei cifra de afaceri anuala, declarata sau realizata, este inferioara plafonului de 88.500 de euro, al carui echivalent in lei se stabileste la cursul de schimb comunicat de Banca Nationala a Romaniei la data aderarii si se rotunjeste la urmatoarea mie, respectiv 300.000 de lei, poate aplica scutirea de TVA (regim special de scutire).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plafon tva pentru pfa 2018 ionela11 ionela11 Buna ziua, Care este plafonul ca un pfa sa devina platitor de tva in 2018? Multumescc (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala, pragul inregistrarii ptr. tva. verty verty Am infiintat de curand o intreprindere individuala, activitatea principala sunt servicii editoriale catre personane fizice din afara EU. Cand este necesara ... (vezi toată discuția)
Taxe venituri independente de peste 22800 lei in cursul anului 2018. daniel222 daniel222 Citind articolul de mai jos am inteles ca pentru un venit net de peste 22800 lei provenit din activitati independente se platesc urmatoarele taxe: * 10% din ... (vezi toată discuția)