avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ... Mama fara munca pierd custodia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

... Mama fara munca pierd custodia copilului

Sunt o mama de doi copii, soțul a înaintat divorț și dorește să ia copii, ma amenință că nu am un loc de muncă, nu am nici un venit personal, am o proprietate personală. Pot pierde copii pt ca nu am un loc de munca. Menționez ca copii au 4 și respectiv 13 ani.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Procesul e de durata, aveți timp sa va găsiți un loc de munca, nu va panicați. Faptul ca aveți o proprietate personala va ajuta mult.
Copii de cine sunt mai atașați? Cine ii îngrijește zilnic?
E o încercare de intimidare. Doar pentru ca în momentul asta dumneavoastră nu aveți loc de munca și el are nu înseamnă că va câștiga domiciliul copiilor. Autoritatea părintească va fi oricum comuna.
Liniștiți-va, găsiți un avocat și mergeți mai departe.
Nu trebuie sa aveti un loc de munca, dar va trebui sa dovediti ca va puteti intretine, ca ii puteti intretine pe copii..
În plus de cele învederate...și tatăl va plăti pensie de întreținere pentru minor!
Deci fiți luptătoare și nu vă panicați!
Mulțumesc frumos pt mesajele de incurajare

gi-jane2 a scris:

Nu trebuie sa aveti un loc de munca, dar va trebui sa dovediti ca va puteti intretine, ca ii puteti intretine pe copii..

Dar el este va fi obligat prin lege la pensie alimentara 50% din venit fiind doi copii? Plus alocațiile copilor acoperă cheltuielile...?

Alte discuții în legătură

Stabilire domiciliu minori in strainatate 3maria3 3maria3 Buna ziua, sunt mama a 3 baieti de 7,8 si 9 ani. Am divortat amiabil de tatal lor acum 4 ani, autoritate parinteasca comuna, domiciliu la mine in Romania. ... (vezi toată discuția)
Buna seara. vreau sa divortez am 8 ani de casatorie si 3 copii ... Mariadumitrita Mariadumitrita Buna seara. Vreau sa divortez am 8 ani de casatorie si 2copii minori cel mai mare are 7 ani dar locuiesc in casa socrilor. Daca imi gasesc o garsoniera sa ... (vezi toată discuția)
Plata pensie alimentara sergiu8 sergiu8 Buna ziua, Din cate am inteles in urma divortului sunt obligat la plata pensiei alimentare pentru copil,indiferent daca obtin venituri sau nu. Am si eu o ... (vezi toată discuția)