Am si eu o intrebare: daca nu am loc de munca si nu am venituri de unde sa platesc pensie alimentara?
Din aceleasi surse din care va intretineti si dvs.
Asa cum intretineti copilul in familie cand sunteti inca casatorit, la fel il intretineti si dupa divort, aveti si dupa divort obligatia de intetinere.
La noi in provincie se gaseste foarte greu loc de munca.Am stat 7 ani fara serviciu.
Cum ati reusit sa va intretineti , din ce atata amar de vreme ? Sa ne scrieti reteta, poate mai sunt interesati.
Daca nu gasiti de munca acolo, migrati in alte locuri pana gasiti ceva, ca sunteti apt de munca.
Poate fi executata casa pt pensia datorata.
Este adevarat ca daca nu exista bunuri care sa fie executate sunt pasibil de pedeapsa cu inchisoarea?
mm, aici oamenii legii sunt indulgenti, nu prea se face puscarie, e de ajuns sa ridicati din umeri si sa ziceti ca nu munciti , nu aveti deci venit, va intretin parintii/ vecinii/ iubita si gata, se inchide ochii cand e vb de abandon de familie.
daca tot sunt obligat la plata pensiei pentru copil pot cere sa o fac in natura:imbracaminte,mancare,jucarii pentru copil?
Daca s-a satabilit sa platiti in bani, nu puteti plati decat asa. Daca vreti sa platiti in natura, trebuie sa cereti asta in instanta,
Sotia mea are prostul obicei sa alimenteze parintii sai din veniturile copilului. Asa a procedat ani de zile.
Din care veniturile copilului, din alocatie ?
Ca din banii dvs, nu.
@asaofi a scris:
Indiferent daca exista sau nu bunuri personale executabile, o condamnare penala este putin probabila in conditiile in care nu vi se poate opune proba ca detineti venituri
Nu, dar i se poate opune faptul ca e apt de munca si are bunuri.
"Poate fi obligat la întreţinere numai cel care are mijloacele pentru a o plăti
sau are posibilitatea de a dobândi aceste mijloace.
(2) La stabilirea mijloacelor celui care datorează întreţinerea se ţine seama de veniturile
şi bunurile acestuia, precum şi de posibilităţile de realizare a acestora; de asemenea, vor fi avute în vedere celelalte obligaţii ale sale."