avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia de intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia de intretinere minor

problema mea este urmatoare: in 2008 s-a pronuntat divortul in care mi s-a eliberat o anumita suma ca pensie alimentara dar atat pana in divort cat si pana acun 3 ani noi ne tot impacam pe perioade intre 2-4 luni acesta spunandu-mi ca nu vrea pensie alimentara deoarece o sa ne crestem impreuna copilul si ca nu accepta bani de la mine. Cu putin timp in urma mi-a trim mesaje peste mesaje de aminintare ca ma va da in judecata si o sa ma bage la puscarie daca nu-i dau toti banii din ziua in care a fost emisa de tribunal pana azi. este o suma foarte mare pentru o persoana casnica de care nu dispum. Ce imi poate face legea, ce poate sa obtina? va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: nyki , utilizator 17:50, 10 Ianuarie 2014
Prin executare silita poate recupera pensia pe ultimii 3 ani daca aveti bunuri sau venituri.
Ar trebui sa incepeti sa platiti pensia lunar. Neplata pensiei e fapta penala.
nu exista bunuri pe numele meu si nici venit nu am in acest caz ce se poate intampla?
Depinde. Se va cerceta, vor fi interesati sa afle daca din rea credinta nu platiti sau nu aveti de unde. Nu e de ajuns ca nu aveti venituri pe hartie, poate munciti la negru, aveti capacitate de munca, daca traiti si va puteti intretine pe dvs nu lesinati pe strada de foame, din putinul dvs, va intretineti si copilul. Nu trebuie sa va fortati sa dati pensia asa cum a fost stabilita, dar poate un kg de mere de 3 lei sau un pui pe luna ii puteti duce.
Conteaza sa aveti bunvointa, asta e.
Ganditi-va daca si mama ar fi fara venituri.. ce ar face, ridica si ea din umeri ca nu are venituri, intre timp copilul ce mananca daca va pasati raspunderea de la unul la altul ?

Ultima modificare: Duminică, 29 Decembrie 2013
gi-jane2, moderator
eu ma refer doar la pensia alimentara nu si la bunuri! Haine, dulciuri, jucarii, rechizite scolare le trimit cel putin la 3 luni (in cantitati destul de mari) si nu numai copilului meu ci la ambii copii, al doilea rezultand din actuala casnicie pe care o are! nu e ca nu ma interesez de copil dar cum am spus si in prima intrebare a refuzat intotdeauna sa imi ia bani iar acum ca are probleme cu bancile sau ceva de genu ma forteaza sa-i dau tot din urma intr-un timp foarte scurt cu amenintri. Pentru mine nu e o problema sa incep de ai plati pensia, 126 lei nu este o suma care sa nu o pot plati dar 7000 este cat imi cere pana la sfarsitul lui ianuarie nu se gasesc in drum. asta este problema mea si nici decum ca nu vreau sa ma ocup de copil sau sa il intretin!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata pensie alimentara sergiu8 sergiu8 Buna ziua, Din cate am inteles in urma divortului sunt obligat la plata pensiei alimentare pentru copil,indiferent daca obtin venituri sau nu. Am si eu o ... (vezi toată discuția)
Plata cheltuielilor de judecata si onorariu avocat adapter adapter Buna ziua. Am 3 intrebari: 1. Actuala sotie a inaintat o cerere de divort fara copii. La una din cereri se invoca obligarea mea - paratul, la plata ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara cerere de marire emiliocoresi emiliocoresi Buna ziua, Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari: 1.In cazul cererii d emarire a pensiei alimentare se ia in consideratie ca salariu este ... (vezi toată discuția)