avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... plata cheltuielilor de judecata si onorariu avocat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

plata cheltuielilor de judecata si onorariu avocat

Buna ziua.
Am 3 intrebari:
1. Actuala sotie a inaintat o cerere de divort fara copii. La una din cereri se invoca obligarea mea - paratul, la plata cheltuielilor de judecata reprezentand taxa judiciara de timbru si onorariu de avocat. Baza legala invocata este art. 451 pct. 1, 452, pct. 453 pct.1 Cod procedura civila. Mentionez ca nu am nici un venit, nefiind angajat la data prezentei! Cum sa platesc daca nu am nici un venit = 0 lei.Ce art. sa invoc pentru acest aspect?
2. Ca raspuns la cererea de mai sus, in intampinare pot formula si partajul? Daca in perioada casatoriei sume importante de bani au fost primiti de la parintii mei, ii pot solicita prin intampinare sau doar 1/2?
3. In a doua cerere fica mea de 19 ani care-si continua studiile la facultate, solicita ca sa fiu obligat la plata unei pensii de intretinere in cuantum de 1/4 din venitul minim calculat in plata pe economia nationala! Mentionez ca nu am nici un venit, nefiind angajat la data prezentei! Cum sa platesc daca nu am nici un venit = 0 lei.Ce art. sa invoc pentru acest aspect?
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 10 August 2015
adapter, utilizator
Indiferent ca aveti nevit sau nu, datorati anumite contributii, diverse... daca nu doriti sa pierdeti procesul, achiesati la cerere, fiti de acord.
Partajul nu se face prin intampinare, se plateste taxa de timbru la valoarea bunurilor de impartit si pentru el se formuleaza cerere reconventionala.
Copilul, ca aveti venituri sau nu, trebuie sa-l intretineti. vazand ca si dv. traiti sub un acoperis si mancati, venituri sau nu, de undeva aveti lucrurile astea. De acolo ii dati si copilului dv., fie in natura, fie in bani; daca pana acum nu i-ati asigurat intretinerea in natura pentru ca nu ati avut venituri, slabe sanse sa va admita instanta.
Multumesc.
Doresc sa precizez ca cererea de divort si plata pensie alimentara au data de 31.07.2015. Deci pana la data aceea am asigurat intretinerea ficei mele! Am inteles ca plata p.alim. se face cu data depunerii cererii! Eu incepand din 27.07.2015 si pana la data prezentei nu am nici un venit! In intampinare voi preciza ca nu am venituri (daca pana la data procesului voi avea acesta va schimba totul, dar daca nu voi avea?!)?!
1.Ce se intampla dpdv legal daca si in continuare, adica dupa 2 luni de la stabilirea datei de plata a p.alim nu voi avea nici un leu venit?
2. Ce intampla dpdv legal daca nu am cu ce sa platesc chelt. de judecata?
Multumesc
Ultima modificare: Luni, 10 August 2015
adapter, utilizator
Stimate domn,in primul rand ca, nu este credibil ca, nu aveti nici un venit, din ce traiti zilnic?din ce va platiti utilitatile? Neindeplinirea,cu rea credinta , a obligatiei de intretinere prevazute de lege, sau ,neplata cu rea credinta ,timp de trei luni, a pensiei de intretinere stabilite pe cale judecatoreasca se pedepseste cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda, constituind infractiunea de abandon de familie prevazuta si pedepsita de art.378 NCP.
Buna ziua dl. avocat!
Stau la domiciliul parintiilor mei, pensionari!
La data prezentei (data la care intocmesc si Intampinarea) nu am nici un venit!
De buna credinta sunt, pt. ca am fost luat in evidenta AJOFM in cautarea unui loc de munca.
O zi buna!
Ultima modificare: Luni, 10 August 2015
adapter, utilizator
Alte bunuri aveti?

Alte discuții în legătură

Neplatirea pensiei alimentare! smihaicj smihaicj Buna ziua! Platesc pensie alimentara 200 RON lunar fetitei mele in varsta de 5 ani. Am platit pana acum 5 luni dar acum am niste probleme si sunt somer si nu ... (vezi toată discuția)
Divort plus intretinere copil major plummy plummy Buna ziua! Sunt stagiar si am introdus o actiune de divort - din culpa exclusiva a paratului. In actiunea de divort am introdus si cererea de stabilire a ... (vezi toată discuția)
Consecintele nedepunerii intampinarii in termen seceleanugina seceleanugina Buna ziua, Am ajuns in situatia jenanta de a fi chemata in instanta de Asociatia de proprietari, pentru neplata cheltuielilor de intretinere, fapt de ... (vezi toată discuția)