avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... plata cheltuielilor de judecata si onorariu avocat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

plata cheltuielilor de judecata si onorariu avocat

Buna ziua.
Am 3 intrebari:
1. Actuala sotie a inaintat o cerere de divort fara copii. La una din cereri se invoca obligarea mea - paratul, la plata cheltuielilor de judecata reprezentand taxa judiciara de timbru si onorariu de avocat. Baza legala invocata este art. 451 pct. 1, 452, pct. 453 pct.1 Cod procedura civila. Mentionez ca nu am nici un venit, nefiind angajat la data prezentei! Cum sa platesc daca nu am nici un venit = 0 lei.Ce art. sa invoc pentru acest aspect?
2. Ca raspuns la cererea de mai sus, in intampinare pot formula si partajul? Daca in perioada casatoriei sume importante de bani au fost primiti de la parintii mei, ii pot solicita prin intampinare sau doar 1/2?
3. In a doua cerere fica mea de 19 ani care-si continua studiile la facultate, solicita ca sa fiu obligat la plata unei pensii de intretinere in cuantum de 1/4 din venitul minim calculat in plata pe economia nationala! Mentionez ca nu am nici un venit, nefiind angajat la data prezentei! Cum sa platesc daca nu am nici un venit = 0 lei.Ce art. sa invoc pentru acest aspect?
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 10 August 2015
adapter, utilizator
Buna ziua.
Nu posed bunuri mobile si imobile, conturi in banci, venituri salariale, etc!
Pana la pierderea locului de munca, singurul si unicul venit era salariul!
O zi buna!
Ati fi putut fi executat, insa... nu stiu de ce nu sunteti somer, de ce nu cautati activ de munca... nu va cunosc situatia.
Oricum, veti putea fi executat in viitor pentru sumele datorate azi.
Colegul intreba din ce va intretineti... daca parintii dv. va intretin pe dv., atunci exista sanse ca ei sa fie obligati sa o intretina pe copila dv.
Buna ziua.
Nu sunt somer pentru ca am incetat cim prin demisie, si sunt inscris la AJOFM in cautarea unui loc de munca!
Multumesc anticipat!
Demisia e alta discutie, daca benevol o persoana renunta la salariu si job, se poate considera ca are alte resusre sau alt job in asteptare etc. Nimeni nu demisioneaza daca moare de foame... cam asta ar fi ideea.



[Partea editată se referă la un mesaj şters]
Ultima modificare: Marți, 11 August 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplatirea pensiei alimentare! smihaicj smihaicj Buna ziua! Platesc pensie alimentara 200 RON lunar fetitei mele in varsta de 5 ani. Am platit pana acum 5 luni dar acum am niste probleme si sunt somer si nu ... (vezi toată discuția)
Divort plus intretinere copil major plummy plummy Buna ziua! Sunt stagiar si am introdus o actiune de divort - din culpa exclusiva a paratului. In actiunea de divort am introdus si cererea de stabilire a ... (vezi toată discuția)
Consecintele nedepunerii intampinarii in termen seceleanugina seceleanugina Buna ziua, Am ajuns in situatia jenanta de a fi chemata in instanta de Asociatia de proprietari, pentru neplata cheltuielilor de intretinere, fapt de ... (vezi toată discuția)