avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Este incalcarea dreptului de odihna si de castig ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Este incalcarea dreptului de odihna si de castig echitabil al angajatului?

Buna seara.Suntem 3 persoane angajate printr-o firma care la randul ei este angajata de catre un supermarmarket pt a-i asigura paza pe timp de zi.Problema este ca nu avem zi libera desi lucram zi de zi de cand cu pandemis,ni s-a scurtat programul (7,8 sau 5 ore), sambata sau duminica se plateste normal (la 8 lei ora), ceea ce inseamna ca venim zi de zi dar iesim cam pe minus ls salariu.Insinte de pandemie se lucra o tura 14 ore,una 8, apoi liber si se ajungea la 240 de ore.Este legal acest numar de ore?Este legal sa nu primim paznicii prima de Paste ori prima de lucru in lupta din linia intai cu epidemia?
V-as fi recunoscatoare dacs mi-ati raspunde cu detalii pe e-mail.

Va multumesc

Alte discuții în legătură

Ca muncitor lucrez 8 ore pe zi de luni pina vineri,angajatorul ... Magie1 Magie1 Că muncitor lucrez 8 ore pe zi de luni pina vineri,angajatorul vrea că fiecare angajat sa facă în ture 24 ore de pază și o zi liberă apoi vine la munca ... (vezi toată discuția)
Cat trebuie sa iau net in mina salariu? ionel stavar ionel stavar Lucrez ca agent de paza la 1 depozit, cu program in ture de noapte 12 cu 36 ore,iar sambata 20 de ore si duminica 24 ore.,am contract individual de munca cu ... (vezi toată discuția)
Despre serviciul de noapte marcus68 marcus68 Lucrez in privat...Dupa tura de noapte , luni , marti , miercuri , joi(de 8 ore),vineri mi se da liber...sambata -duminica fiind repausul obligatoriu...este ... (vezi toată discuția)