avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1046 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren ocupat abuziv
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren ocupat abuziv

Am nr cadastral pe terenul din curte,dar este partial ocupat de vecini.
Dupa delimitarea terenului de catre topograf ,vecinii au mutat gardul,folosind cca 30 mp din curtea mea .
Cum pot sa - mi recupere terenul?
Multumesc
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Va trebui sa va adresati instantei cu o actiune in granituire dupa care sa solicitati, cu sentinta in mana, ajutorul unui executor judecatoresc
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este vorba despre o acțiune clasică de granituire si revendicare.Discutati cu un av despre durata aproximativă,costuri,probe ce urmează să fie administrate etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt căile prin care pot un obliga un vecin să mute gardul si sa mi recuperez terenul insusit abuziv de către vecin? Codrin75 Codrin75 Buna ziua. Am cumpărat un imobil in 2016, proprietatea având gard doar la strada si lateral cu un vecin, aceasta construind gardul lateral înainte de a ... (vezi toată discuția)
Cadastrul diferit de titlul de proprietate Razvan St Razvan St Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: sunt mostenitor (alaturi de alti doi mostenitori) al unei case care in acte are 250 mp. Am facut cadastrul si au rezultat ... (vezi toată discuția)
Mutare gard marianacorina marianacorina vecina mea a darimat gardul acum 3 ani (cel din gradina) deoarece a facut un solar care este pina aproape de razor si nu avea loc sa circule pe linga el. acum ... (vezi toată discuția)