avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CCC-ul prelungit
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CCC-ul prelungit

Buna ziua,

Trebuia sa ma intorc la munca pe data de 8 mai cand copilul facea 1 an si 11 luni. Fiindca sa prelungit starea de urgenta, acum trebuia sa ma intorc azi. Problema este ca noua Ordonanta 68 a fost facuta ieri si s-a publicat azi. Ma incadrez pentru prelungire pana pe data de 31 Mai?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:15, 15 Mai 2020
Prelungire a ce?
CCC inceteaza la data in care opilul implineste 2 ani ( sau 3...).
Daca tatal indeplineste conditiile pentru a beneficia de luna ce-i revine, "luna tatalui", atunci mama trebuie sa revina la lucru ( sau sa solicite concediu pentru luna in cauza) cand copilul implineste 1 an si 11 luni ( asta daca nu doreste sa beneficieze de stimulent...).
Daca tatal nu indeplineste conditiile, atunci mama poate sta acasa pana implineste copilul 2 ani ( sau 3...).

De concediul acordat pe perioada suspendarii scolii nu puteti beneficia pentru ca cel mic nu este inscri in invatamant... asa ca...
in cazul in care tatal indeplineste conditiile... trebuie sa reveniti la serviciu si puteti cere concediu...
OUG 70/2020
Art. 5. — (1) Pentru persoanele care la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență se află în concediu și plata indemnizației pentru creșterea copiilor prevăzută de art. 2 și a indemnizației pentru îngrijirea copilului cu handicap prevăzute de art. 31 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor, aprobată cu modificări prin Legea nr. 132/2011, cu modificările și completările ulterioare, sau în concediu și plata indemnizației de acomodare pentru copiii încredințați în vederea adopției, prevăzută de art. 50 din Legea nr. 273/2004 privind procedura adopției, republicată, cu modificările și completările ulterioare, inclusiv în prelungirea prevăzută de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 32/2020, cu modificările și completările ulterioare, și de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 59/2020 pentru stabilirea unor măsuri suplimentare în domeniul protecției sociale în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, se prelungește acordarea drepturilor până la data de 31 mai 2020.
......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc - prelungire pe durata epidemiei AnaRM AnaRM Bună seara! Am o fetita care în data de 26.03.2020 a făcut 2 anișori. Eu am fost în concediu pentru creștere copil, iar când am depus dosarul am atașat ... (vezi toată discuția)
Popriri instituite de bej - retinere in baza oug 53/2020? Oana.Musceleanu Oana.Musceleanu Avand in vedere ca actul normativ nu face distinctie, in baza OUG 53/2020, ca angajatori retinem popririle instituite de BEJ? Art. IV (1)Sumele ... (vezi toată discuția)