avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de proprietate

cine imi poate spune va rog despre ce ordin este vorba dat de curand care prevede ca dreptul de proprietate asupra terenurilor de suprafete mici este recunoscut fara acte de proprietate si doar cu cele de la rolul primariei?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 05:05, 16 Decembrie 2009
Eu una nu am avut inca tangenta cu asa ceva.
Singurul lucru imobiliar care merge doar pe baza de adeverinta de la primarie este inscrierea in cartea funciara a unei case construite mai de mult, unde proprietarul casei extratabulare este si proprietarul terenului. Cartea funciara, in baza adeverintei de la primarie ca exista in evidentele lor de cativa zeci de ani o casa pe ternul ala, propietatea lui x-ulescu, platitor de impozit, si mai cateva acte, va nota casa in cartea funciara.
La ce anume va referiti acte "cele de la roulu primariei"? Titlu de proprietate? :rolleyes:
Va trebui sa reglementati aceasta situatie juridica , altminteri, nu va e recunoscut dreptul de proprietate asupra terenului.
Nu exista asa ceva!! probabil ca va referiti la procedura de emitere a Ordinului prefectului de constatare a dreptului de proprietate pentru curti si constructii aferente, care procedura, are, intr-adevar, la baza, anumite documente eliberate de primarie: extrase registre cadastral 1990 si agricol 1988-1991, istoric rol fiscal, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa fac acte la casa si nu stiu cum monikuttza892007 monikuttza892007 mama a primit de la bunica o casa dar problema este ca nici bunica nu avea acte pe ea,dar la primarie a platit pe numele ei casa,acum bunica a decedat si nu ... (vezi toată discuția)
Atribuire teren prin ordinul prefectului bms bms Parintii unui prieten au cumparat o casa in 1988.Casa avea atunci 2000mp teren, curti, constructii si gradina.In 1988 au cumparat prin act notarial casa si ... (vezi toată discuția)
Acte proprietate nedelcu81 nedelcu81 buna ziua ,am si eu urmatoare problema trebuie sa facem succesiunea la o casa si un teren dar nu avem niciu act de prorietate pt ca bunici sotului meu au ... (vezi toată discuția)