avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Distanta intre fosa septica a vecinilor si gardul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Distanta intre fosa septica a vecinilor si gardul nostru

Buna ziua
Vecinii nostri si-au facut fose septice, una chiar neacoperita (pentru mizeriile animalelor) langa gardul nostru.
Asa ca Livada noastra este compromisa, mirosul nu este de flori.
Niciodata pana acum nu au chemat nici vidanjorul.
Va rog sa imi transmiteti o selectie din legislatia curenta care precizeaza distanta minima legala intre fosa septica a vecinilor si gardul nostru.
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: eugenial , utilizator 18:04, 16 Mai 2020
Ceea ce descrieti nu sunt fose septice, ci niste gauri in pamant in care se depun dejectiile de la animale.
Sunt aplicabile prevederile Ordin MS nr. 119/ 2014
Ordinul il gasiti aici: [ link extern ]
Vedeti art. 11 poz.27-29
Puteti sesiza primaria, DJSP si Agentia teritoriala de mediu, in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
Animalele nu sunt totusi de vina. As dori sa adaug ca au si fose septice tot lângă gard. Multumesc pentru raspuns
Ultima modificare: Vineri, 15 Mai 2020
eugenial, utilizator
Pentru a fi fose septice, lichidul care se scurge este trecut printr-o statie de epurare si se colecteaza la canalzare. Solidul colectat in fosa septica se evacueaza cu vidanja.
Fosele septice sunt etanse si din acestea nu se emana mirosuri in mediul inconjurator.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda de la garda de mediu ammazon ammazon Buna ziua. Am o casa la tara unde locuieste mama mea si unde merg si eu in fiecare weekend. In primavara am depozitat intr-un loc din curtea mea niste ... (vezi toată discuția)
Dreptul de proprietate privata somalezu somalezu Buna ziua! Am si eu o problema, de ceva ani buni, cu un vecin. De fapt, sunt 4 familii(10 persoane) intr-un imobil. In primul rand, toti folosesc WC-ul din ... (vezi toată discuția)
Conflict garda de mediu nelugoloman nelugoloman Am depus o reclamatie la Garda de Mediu impotriva vecinului pentru ca scurgerile de la toaleta si anexa pentru animale se revarsa in curtea noastra . am ... (vezi toată discuția)