avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... amenda de la garda de mediu
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

amenda de la garda de mediu

Buna ziua.

Am o casa la tara unde locuieste mama mea si unde merg si eu in fiecare weekend.
In primavara am depozitat intr-un loc din curtea mea niste resturi vegetale, respectiv iarba cosita si paie uscate. Acest "depozit" a fost amplasat la o distanta de cel putin 2 metri fata de gardul ce delimiteaza proprietatea mea de cea a vecinului. Vecina mea m-a reclamat la garda de mediu ca acest depozit ii creeaza disconfort. Precizez ca acest "depozit" nu emana mirosuri neplacute, nu deranjeaza vizual, fiind pur si simplu vegetatie uscata. In urma reclamatiei facute s-au deplasat la fata locului doi reprezentanti ai garzii de mediu iar in urma controlului am fost amendat cu suma de 2000 de lei motivand ca nu am contract cu o firma de salubritate.
Inaintea acestui eveniment am facut si eu mai multe plangeri la garda de mediu in care reclamam faptul ca vecina cu pricina deverseaza reziduuri animale pe proprietatea mea creand un disconfort major si punand sanatatea familiei mele in pericol. La aceasta sesizare am primit raspuns ca in urma deplasarii reprezentantilor oficiali la fata locului nu se adeveresc cele semnalate de mine.
In alta sesizare am reclamat faptul ca un alt vecin al meu si-a construit o fosa vidanjabila la mai putin de 10 metri de usa de intrare in casa mea si de fantana ce o am in curte. La aceasta sesizare am primit raspunsul ca aceasta constructie respecta toate normele de mediu desi imi creeaza un disconfort major tot timpul prin mirosurile emanate, asta in conditiile in care si un alt vecin are o fosa tot in apropierea locuintei mele.
Zilele trecute ambii vecini si-au vidanjat fosele, in jurul orelor 13:00 cand caldura era de nesuportat. In urma procesului de vidanjare s-au scurs dejectii care au emanat in aer un miros de nesuportat facand imposibila respiratia.
Vreau sa mai adaug si faptul ca toate aceste nereguli se intampla cu acordul organelor locale respectiv primar si viceprimar, care sunt partinitori si incurajeaza incalcarea legii.
In concluzie, eu am fost amendat cu 2000 de lei pentru niste paie care nu emana absolut niciun miros iar cei care imi pun cu adevarat sanatatea in pericol nu patesc nimic.
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat cum sa scap de aceasta amenda si de aceste atacuri nejustificate la adresa familiei mele.

PS: Imi cer scuze pentru dimensiunea destul de mare a mesajului si pentru eventualele greseli de exprimare dar sunt sub influenta evenimentelor.

Ultima modificare: Vineri, 22 Iulie 2011
ammazon, utilizator
Cel mai recent răspuns: ammazon , utilizator 15:28, 22 Iulie 2011
puteti contesta procesul-verbal de contraventie in termen de 15 zile de la comunicare/intocmire, daca l-ati semnat
Pe procesul verbal, unde ar trebui sa fie samnatura mea scrie : "nu este de fata".
In cazul asta ce ar trebui sa fac?
Ultima modificare: Vineri, 22 Iulie 2011
ammazon, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta intre fosa septica a vecinilor si gardul nostru eugenial eugenial Buna ziua Vecinii nostri si-au facut fose septice, una chiar neacoperita (pentru mizeriile animalelor) langa gardul nostru. Asa ca Livada noastra este ... (vezi toată discuția)
Conflict garda de mediu nelugoloman nelugoloman Am depus o reclamatie la Garda de Mediu impotriva vecinului pentru ca scurgerile de la toaleta si anexa pentru animale se revarsa in curtea noastra . am ... (vezi toată discuția)
Dejectii din fosa septica aruncate in gradina lory1man lory1man Buna ziua, as dori sa ma sfatuiti unde pot sa reclam ce se intampla in gradina vecinului la 2 metri langa gradina mea . Vecinul meu scoate din fosa septica ... (vezi toată discuția)