Buna Ziua,
as dori un răspuns scurt la speța de mai jos daca se poate:
am achiziționat in 2018 mai o mașina SH in leasing de la o firma de profil din Cluj, care deja la predare avea probleme tehnice dar dealerul refuza sa repare mașina pe garanție.
Discuțiile s-au amplificat si lungit pana in decembrie 2019 când am notificat in scris Porsche finanțe ca refuz sa mai plătesc ratele daca nici dânșii nici dealerul/partenerul lor(din Cluj) nu fac un gest pentru remedierea cutiei de viteze care este defecta (una noua 8000 euro).
Pana in luna mai 2020 am primit doar notificări ca am restante dar nici un răspuns clar la sesizările mele. Acum după mult scandal am obținut cu greu următoarea citație:
la data de 25/03/2020, utilizatorul PFA a fost cautat la adresa insa nu a fost gasita nicio persoana, in consecinta s-a transmis un e-mail si un mesaj prin care utilizatorul a fost informat cu privire la faptul ca, inregistreaza rate restante fata de Porsche Leasing Romania IFN SA si fata de Porsche Broker de Asigurare SRL, avansandu-se un termen de plata, 27/03/2020, astfel incat sa nu fie initiate procedurile de reziliere a contractului de leasing.
- intrucat debitul nu a fost achitat la data de 03/04/2020, s-a comunicat la adresa utilizatorului o notificare de plata, aceasta fiind depusa la cutia postala de catre factorul postal. Atasat, regasiti notificarea de plata.
- deoarece termenii prevazuti in notificarea de plata nu au fost respectati la data de 05/05/2020, s-a comunicat la adresa utilizatorului notificarea de reziliere a contractului de leasing nr. xxxx / xxxxx si aceasta fiind depusa la cutia postala de catre factorul postal. Atasat, regasiti si notificarea de reziliere a contractului.
Avand in vedere faptul ca, utilizatorul nu a respectat termenii din notificarile comunicate si debitul inregistrat nu a fost achitat, contractul de leasing nr. xxxx / xxxx se va rezilia, urmand sa fie initiate toate procedurile determinate de rezilierea contractului de leasing, mentionate atat in notificarea de reziliere atasata, cat si in contractul de leasing.
------------
In consecința scrisorile in posta nu au fost nici recomandate nici cu confirmare de primire, si nu au ajuns ,presupun am cont online acolo vad notificările de restante, dar nu aia e problema.
Acum firma de leasing vrea mașina înapoi si sa mă pricopsească si cu penalitățile de rigoare pe lângă banii care ii pierd după ce am achitat ratele la timp 2 ani de zile.
Îmi poate spune cineva care ar fii cea mai buna soluție pentru mine? Sa ii las sa mă dea in judecata sau sa le înapoiez mașina si sa mă las cocoșit?
multumesc