Angajatului X are 2 hotărâri judecătorești de înființare a popririi pe venituri, fiecare pentru cel mult 1/3 din venitul lunar net (să zicem pentru neplata a 2 credite bancare).
Până în prezent, pentru aceste obligații, i se reținea pe stat si se vira către creditori o sumă egală cu 1/2 din venitul lunar net, în conformitate cu prevederile art. 729 alin. 2 din Codul de Procedură civilă.
În această lună, unul dintre cele două debite ale angajatului X se achită în totalitate cu un rest de plată mai mic de 1/3 din venitul său lunar net.
Este corect ca pentru a doua datorie să i se oprească nu 1/3 din venitul net, ci diferența dintre jumătate din venitul net și restul de plată cu care s-a încheiat primul debit?
Concret, X are venit net 3000 lei, Până în prezent i se rețineau pentru plata celor 2 datorii 1500 lei (jumătate din venitul net).
Luna aceasta, restul de plată pentru unul din cele două debite este de 300 lei (astfel stingându-se datoria), Este corect ca pentru cel de-al doilea debit să i se rețină nu 1000 lei (cât ar fi reprezentat 1/3 din venitul net) ci 1200 lei (diferența dintre jumătate din venitul net - 1500 lei și cei 300 lei care au stins primul debit)?
Rog opinii.
Mulțumesc.
Este corect ca pentru a doua datorie să i se oprească nu 1/3 din venitul net, ci diferența dintre jumătate din venitul net și restul de plată cu care s-a încheiat primul debit?
Da. i se va retine 1200 pt ca pt ambele i se retine 1/2. Luna viitoar, retinerea va fi de 1/3, luna asta trebuie sa i se retina 1/2 din leafa ca sunt 2 creditori.
Salariu declarat
inktek
Buna ziua,
As dori sa stiu si eu daca se poate, cum pot obliga angajatorul sa imi declare salari net ? In mana iau 1500 ron si declarat este 1200.DIferenta ... (vezi toată discuția)