avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contributie pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contributie pensie

Daca sunt cetățean român cu rezidență în italia și nu am lucrat deloc în românia nici în italia până la 50 de ani, pot sa imi plătesc contribuțiile la statul român pentru mai multi ani in urmă pentru a beneficia de pensie?
Daca da , cu cine trebuie sa iau legatura sa imi spuna ce si cum sa fac.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 09:49, 16 Mai 2020
Nu se poate plati asigurare pentru pensie la trecut.
Pentru viitor nu merita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat cu contract in italia - beneficiez de ajutor social acolo sau trebuie sa platesc contributiile in tara? diodora63 diodora63 Lucrez în Italia,sânt rezidentă si am un contract de munca pe perioadă nedeterminată de 25 de ore pe săptamână.Prima întrebare: după 7 luni de lucru ... (vezi toată discuția)
Pot sa recuperez contributiile platite in strainatate? UnDac UnDac Buna ziua, Pe scurt: am lucrat in strainatate si angajatorul a platit statului italian diferite taxe, gen asigurare medicala si pensie. Nu prea mi s-a ... (vezi toată discuția)
Plata asigurari de sanatate-cetatean roman rezident in strainatate adragan adragan Buna seara,sunt cetatean roman rezident de 20 de ani in Italia.In august am venit in romania in vacanta , am trecut si pe la Administratia financiara Sector 6 ... (vezi toată discuția)