avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... contractul de mandat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

contractul de mandat

Buna ziua.As dorii sa intrab daca un presedinte de asociatie de proprietari refuza sa accepte un contract de mandat cu asociatia acesta poate sa reprezinte legal asociatia in instanta in relatiile cu furnizorii ,restantierii etc, motivand ca doreste in cadrul functiei sa achite doar facturile pentru care solicita o suma de 5/ron per apartament
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 05:33, 18 Mai 2020
Presedintele ales sa citeasca prev. L 196 / 2018.
Presedintelui ales trebuie sa i se intocmeasca un contract de mandat, fie ca este remunerat (indemnizatie) fie ca nu este remunerat.
Contractul de mandat ii asigura prerogativele exercitarii functiei de reprezentare a proprietarilor in instanta, precum si in relatiile cu tertii.
Totusi, ca sa fiu corect, la banca o sa va ceara o copie a procesului verbal al AG unde a fost ales presedintele si impreuna cu a doua persoana care, prin semnaturile lor, sa gestioneze contul asociatiei.
Mult succes!
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Mai 2020
Adam Grecu, utilizator
Buna ziua.Da presedinta are drept de semnatura in banca deoarece avem angajata o firma de administrare in care presedinta nu are incredere.Din ceea ce am citit majoritate firmelor de administrare solicita o remuneratie de 5 ron pe apartament la peste 0 suta de apartamente dar aceasta firma a solicitat o plata de 12 ron /apartament doar presedinta fiind mai modesta a solicitat 5 ron /apartament dar refuza un contract de mandat pentru a evita niste impozite,aceasta fiind motivatia.
Nu are legatura una cu alta.
Impozitele se calculeaza oricum. Acolo aveti cenzor? Vedeti ca acesta cunoaste mai bine legislatia decat presedintele pafarist.
Succes!
Proprietarul care intelege sa isi exprime interesul sa exercite responsabilitatea si atributiile aferente functiei de presedinte de asociatie de proprietari are obligatia sa respecte dispozitiile in vigoare respectiv sa presteze activitatile impuse de catre legiuitor
Adam Grecu a scris:
Președintele ales trebuie să citească prevederile Legii nr. 196/2018.
Președintelui ales trebuie să i se întocmească un Contract de Mandat, fie că este remunerat (indemnizație) fie că nu este remunerat.
Contractul de Mandat îi asigură prerogativele exercitării funcției de reprezentare a proprietarilor în Instanțe, precum și în relațiile cu terții.
Totuși, ca să fiu corect, la bancă o să vă ceară o copie a procesului verbal al A.G. unde a fost ales președintele și împreună cu a doua persoană care, prin semnăturile lor, să gestioneze contul Asociației.

În sfârșit, am constatat o interpretare corectă din partea lui Adam Grecu a articolelor aflate în Legea nr. 196/2018, știind că un președinte, dacă nu are un Contract de Mandat (dacă nu e mandatat expres de către Adunarea Generală) nu are niciun drept de a reprezenta proprietarii Asociației de Proprietari în Instanță, dar și față de terți.

Legea nr. 196/2018.
Art. 57.
Art. 58.

-Editat de admin: În lege articolele nu-s scrise monstruos cum ni le-ați băgat dvs. în ochi (caps lock, bold, italic și underline) -
Ultima modificare: Luni, 18 Mai 2020
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regim juridic presedinte asociatie de proprietari gambette gambette La ce situatie se incadreaza rezolvarea juridica prevazuta in legea 196/2018la art. 56 alin. (2) : \"În caz de încetare a mandatului președintelui ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata, intrebarea este. un avocat inscris in baroul ... managerul managerul Buna dimineata, intrebarea este. un avocat inscris in baroul avocatilor, poate cumula si o functie de presedinte de asociatie de propritari, functie ... (vezi toată discuția)
Mandat remunerat florinat florinat Buna ziua, As dori sa stiu si eu, in cazul unei asociatii de proprietari, cenzorii, presedintele si vicepresedintele asociatiei sunt obligati sa incheie ... (vezi toată discuția)