avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi

Miercuri, 21 mai, are loc evenimentul: Angajarea străinilor în România - Recomandări practice și lecții utile pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie pe perioada reducerii programului la 4 zile pe ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie pe perioada reducerii programului la 4 zile pe saptamana

Firma la care lucrez a redus programul de lucru la 4 zile pe saptamana in loc de 5. Daca vreau sa plec in alta parte trebuie sa stau in preaviz cele 20 de zile conform Codului Muncii? 20 de zile lucratoare inseamna mai mult de o luna in conditia in care zile lucratoare se considera doar 4 din 5 si mai urmeaza si cateva libere legale in urmatoarea perioada. As dori sa stiu daca exista o reglementare prin care sa fie scurtat preavizul in acest caz.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:39, 18 Mai 2020
Potrivit art.81 alin.7 C.mun., angajatorul poate renunta total sau partial la preaviz, in cazul demisiei salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz la locul de munca Andrei1011 Andrei1011 Buna ziua Vreau sa plec de la locul de munca insa superiorul direct nu vrea sa ma lase sa plec mai repede de 20 de zile in preaviz. Practic vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)
Cerere demisie Baluta Elena Baluta Elena Buna seara vreau sa îmi dau demisia de la locul actual de munca si vrea sa știu care este perioada minima de preaviz ?? Mulțumesc! Noii angajatori m-a ... (vezi toată discuția)
Despre preaviz cristi4sanem cristi4sanem Buna ziua. Lucrez cu contract pe termen nedeterminat de 4 ani de zile, cu 4 ore pe cartea de munca. Acum din cauza datoriilor doresc sa plec din tara. Trebuie ... (vezi toată discuția)