avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua,

doresc ajutor in urmatoarea speta:
-este vorba despre un imobil,care a apartiunut bunicilor mei,casatoriti fiind.La moartea lor,s-a efectuat succesiunea intre cei doi copii ai lor,tatal meu si sora lui,respectiv matusa mea(succesiunea s-a facut 50%-50%)
-tatal meu a continuat sa locuiasca in acel imobil,impreuna cu concubina lui de la acea vreme,cu care ulterior s-a casatorit.Tatal meu a decedat la 4 ani de la casatorie.Asta s-a intamplat in anul 2011.Eu de atunci nu am facut actele de succesiune pt imobilul respectiv.
Doresc sa stiu ,acum in 2020 ,care este cota din acel imobil care imi revine si deasemenea daca ma poate ajuta cineva cu intocmirea actelor,eu nelocuind in Romania
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 15:02, 18 Mai 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara
la decesul tatalui dumneavoastra aveati 3/4 din 1/2 adica 3/8 si mama vitrega (sotia tatalui) avea 1/4 din 1/2 adica 1/8. Restul de 4/8 este al matusii dumneavoastra asa cum ati spus.
Puteti dezbate oricand succesiunea fie la un notar care are birou pe raza judecatoriei care acopera ultimul domiciliu al tatalui, fie in instanta.
Luatii legatura fie cu un avocat fie cu o ruda din zona si transmiteti-ii o procura speciala.
Multumesc pt raspuns.
Este aceeasi situatie descrisa de dumneavoastra si in cazul in care tatal meu si mama mea vitrega,au fost casatoriti o perioada mai scurta de 5 ani?
Multumesc
Durata căsniciei nu are nicio relevanță.
Soțul supraviețuitor moștenește, indiferent daca au fost căsătoriți 24h sau 50 de ani.
Este suficient ca la data decesului tatălui, doamna să aibă calitatea de soție.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mama vitrega rotarualin rotarualin BUNA ZIUA VA ROG SA MA AJUTATI IN LEGATURA CU O PROBLEMA LEGATA DE SUCCESIUNE (dupa tata ) CU MAMA MEA VITEGA Tatal meu a murit, in urma lui a ramas: ... (vezi toată discuția)
Succesiune, cote mostenitori Cata612 Cata612 Buna ziua, Va cer ajutorul in legatura cu urmatoarea situatie: Mama mea a cumparat impreuna cu tatal meu vitreg o casa, in cote egale 50-50, inainte de ... (vezi toată discuția)
Mostenire - succesiune nedezbatuta, consecinte crissa1 crissa1 Daca tata detine o casa din prima casatorie, mama mea decedand ,iar eu nu am deschis o succesiune in privinta mostenirii, tatal meu s-a racasatorit . Daca ... (vezi toată discuția)