avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune in lipsa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune in lipsa

Buna ziua

doresc ajutor din partea dumneavoastra in urmatorea problema:
-bunica mea a decedat in anul 2018,fiind proprietara a unui imobil in cota de 50% din timpul casatoriei plus o cota de 12,5%(1/4 din 50%) care i-a revenit in urma decesului sotului ei,bunicului meu,Restul de 3/4 din 50% revenindu-i tatalui meu,ca unic mostenitor.
-in urma decesului bunicii mele,din cate inteleg,dreptul de 100% din imobil ii revine tatalui meu,el fiind unicul mostenitor legal.
-datorita faptului ca tatal meu nu m-a anuntat despre decesul bunicii mele(eu nelocuind in Romania),ma face sa ma gandesc la existenta unor acte lasate de bunica mea (mostenire,donatie) in favoarea mea,eu insa neavand cunsotinta de existenta acestor acte.
Tatal meu spune ca a facut succesiunea.
Intrebarea mea este,cum pot verifica daca exista alte acte facute de bunica mea(donatie,testament) prin care sa am si eu dreptul la o cota din acel imobil
Ma poate ajuta cineva o copie dupa un extras de carte funciara?
Stiu ca se poate face online insa trebuie sa stiu nr cadastral pe care insa eu nu il cunosc?!

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 00:51, 18 Mai 2020
Buna seara
Singurele acte valabile ar fi existat la camera notarilor publici si cand s-a dezbatut succesiunea, fie la notar fie in instanta, acele acte ar fi fost transmise automat.
Puteti, ca sa fiti cu sufletul impacat, sa solicitati notarului unde s-a dezbatut succesiunea sa va transmita o copie de pe extrasul cerut de el la camera notarilor publici.
Daca a fost vreun testament olograf 9facut de mana fara a fi inregistrat la notar) atunci .....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ethel ethel Buna ziua, Dupa decesul bunicului meu patern s-a dezbatut succesiunea intre cei patru copii ai acestuia si sotia supravietuitoare, fiecare mostenitor avand ... (vezi toată discuția)
Mostenire in alta localitate jigan56 jigan56 Am mostenit un apartament in alta localitate decat cea de domociliu. Apartamentul nelocuit al tatalui, care a decedat, iar in ultimii 2 ani a locuit la mine. ... (vezi toată discuția)
Testament cukrasz_kata cukrasz_kata Buna seara, bunica mea mi a lasat casa prin testament. E nevoie de succesiune pt transcrierea imobilului pe numele meu? Sau cum se procedeaza? (vezi toată discuția)