o persoana cu handicap auditiv care intelege vorbirea doar citind pe buze cum poate lucra in conditiile in care este obligatorie masca anti covid 19 ceea ce o impiedica sa comunice la fel de eficient ca inainte de pandemie in cadrul postului relatii publice pe care il ocupa de 30 ani?
exclus sfaturi ca demisie, pensionare, reprofilare si alte raspunsuri la misto
Va multumesc
In caz geam protectie nu mai este necesara masca?! Nu suntem penali daca nu purtam masca vorbind de o parte si de alta a geamului de protectie? Nu vreau sa am intentata vreo actiune in instanta. Care este temeiul juridic al raspunsului dv ca, in caz existenta geam protectie, nu este necesar a mai purta masca? este o situatie f spinoasa si s a declansat o adevarata vanatoare de vrajitoare :(
Domnule nu.este vorba de "penal"ci de o contravenție sancționată cu amendă în cazul în care nu se poartă masca în spații închise.Colegul a dat un răspuns de bun simt nu exista temei legal ,eventuală persoana care se confruntă cu problema respectiva solicita un punct de vedere la conducerea societății,la DSP. etc.Vedeti și dvs ce probleme au avut aceste ordonanțe militare ,cate lipsuri,nu exista act normativ care sa poata acoperi toate situatiile (de ex cum este situația la care va referiti)Din punctul meu de vedere solutia tb găsită de angajator...
Eu va spun din punct de vedere stiintific medico-sanitar si juridic sub aspectul scopului legii.
Prin geam nu poate transmite noul coronavirus si nici nu poate fi infectat pe calea aerului.Ma refer insa la o inchidere totala a gheretei.
Masca se poarta in scop de preventie si combatere a COVID 19.
Statul sau institutia este obligata sa creeze cadrul profesional necesar persoanei cu dizabilitati.
Persoana poate adresa cerere scrisa in acest sens.