avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Recomandări și sfaturi pentru impiedicarea intrarii ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Recomandări și sfaturi pentru impiedicarea intrarii in insolventa a societatii +

Sunt asociat în cadrul unui S.R.L. și mă lovesc de următoarea situație: Asociatul Y în calitate de Administrator al Societății și-a exprimat intenția de a nu mai continua împreună business-ul, motivând că nu mai dorește să finalizeze programul informatic ce a stat la baza înființării SRL-ului, acesta fiind la gradul de 98% de finalizare.

Având în vedere conduita Administratorului, am solicitat prin notificare scrisă către societatea Z contractată pentru evidența contabilă și înființarea SRL-ului, cât și către Administratorul Societății în cadrul căreia sunt asociat, transmiterea copiilor scan a tuturor registrelor și situației financiare ale societății, inclusiv, dar fără a se limita la: facturi emise de S.R.L. de la data înregistrării până în prezent; contractele încheiate de S.R.L. de la data înregistrării până în prezent; contractele și actele adiționale ale acestora, privind închirierea spatiilor în care societatea își desfășoară activitatea; bilanțurile depuse până în prezent; situația economico-patrimonială a societății S.R.L..; registrul general de evidență a salariaților (reges-revisal); registrul-jurnal de încasări și plăți. pentru a o mai bunã înțelegere a neîndeplinirii sau îndeplinirii defectuoase a atribuțiunilor ce revin Administratorului societății conform legii.

Solicitarea am transmis-o în temeiul inventarierii activelor fixe necorporabile (programele informatice create), a costurilor reale ale desfășurării activității si a mijloacelor prin care s-a realizat si stocat programul informatic, precum și a clarificării intențiilor Administratorului privind:

a) fezabilitatea tehnică pentru finalizarea imobilizării necorporale, astfel încât aceasta să fie disponibilă pentru utilizare sau vânzare;
b) intenția sa de a finaliza imobilizarea necorporală și de a o utiliza sau vinde;
c) capacitatea sa de a utiliza sau vinde imobilizarea necorporală;
d) modul în care imobilizarea necorporală va genera beneficii economice viitoare probabile

Menționez că, în urma înțelegerii verbale, înainte de înființarea societății, am convenit că Asociatul Administrator va suporta costurile de dezvoltare ale programelor informatice create, subsemnatul aducând aport în prestații în muncă și în industrie, fără de care nu s-ar fi putut realiza obiectul activității ( programul informatic) precum și la cheltuielile de publicitate, marketing și vânzări, ca ulterior după finalizarea proiectului, asociatul administrator să își recupereze investiția. La înființarea societății, ambii am contribuit cu capital social egal, ulterior, ambii am retras capitalul, conform înțelegerii verbale avute, Acționarul Administrator nefurnizând informații cu privire la creditările efectuate din contul cărora s-a dispus plata programatorului pentru dezvoltarea programului informatic.

De asemenea, Administratorul, fără aprobarea Adunării Generale a dispus relocarea punctului de lucru în care s-a desfășurat activitatea societății, astfel limitându-mi accesul. - Poate fi un exemplu pentru atragerea răspunderii administratorului?

De asemenea, Administratorul a anunțat societatea contractată pentru servicii de contabilitate și gestiune fără a mă consulta despre intenția de a mai plăti Sediul Social pentru doar o lună, în acest fel, având intenția de a conduce societatea către inactivitate fiscală și implicit cazier fiscal al societății și al reprezentanților ei.

Pentru că Administratorul nu a oferit o notificare justificabilă pentru întreruperea activității de dezvoltare a programului informatic, doresc să îmi oferiți o părere asupra măsurilor pe care le pot lua în calitate de asociat cu 3/4 părți pentru tragerea la răspundere a Administratorului și împiedicarea acestuia să folosească programele informatice create, în folos propriu sau în alt business concurent în prezent și pe viitor.

Aș aprecia recomandări și sfaturi pentru a recupera access la programul informatic sau pentru a restricționa folosirea programului informatic (inclusiv a codurilor sursă) pentru desfășurarea unei activități similare de către Administratorul Asociat în alte societăți în țară cât și în afara țãrii.

Vă mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 19 Mai 2020
randomxyz1, utilizator

Alte discuții în legătură

Amortizare active necorporale ana500 ana500 Buna ziua. Cine ma poate indruma intr-o problema de contabilitate. Care este regimul de amortizare la activele necorporale. Am de ceva timp inregistrat in ... (vezi toată discuția)
Amortizare program informatic modimpex modimpex buna ziua! am achizitionat un program pentru contabilitate in 09 2010, in valoare de 440 lei. in luna urmatoare am amortizat accelerat 681=280 440. in ... (vezi toată discuția)
Macheta unui website - activ necorporal amortizabil? v_florina v_florina Buna seara, Vreau sa infiintez un SRL-D, a carei activitate va fi exclusiv online, de genul site de informare. Investitiile in active corporale si ... (vezi toată discuția)