avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pastrarea numelui dupa divorț
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pastrarea numelui dupa divorț

E legal ca fosta soție la divorț mi-a păstrat numele ...fără acordul meu?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:59, 19 Mai 2020
exista cel putin doua posibilitati:
1. nu ati cerut/ nu vi s-a acordat la proces acest lucru;
2. sotia si-a schimbat ulterior numele
Citez...eu nu m-am prezentat la divorț...dar ea mi-a păstrat numele meu cum a fost posibil fără acordul meu?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Motive intemeiate cf. legii.
Oricum, daca doriti sa cunoasteti ce se intampla in legatura cu dv. la un proces, va recomand sa va prezentati. Sa ghicim ce s-a intamplat acolo e mai dificil.
Faptul că ați inteles sa nu va prezentati nu v-a ajutat cu nimic.De unde era instanta sa cunoasca ca nu sunteti de acord ,ati precizat în scris,ati formulat o întâmpinare etc?.Mai mult decat atat in timp ce in urma cu cativa ani numele din căsătorie se păstra în lipsa acordului pt puține motive,artisti,persoane publice,savanți,persoane care au dobândit notorietate în societate ,profesie,lumea științifică cu numele respectiv,acum motivele sunt mai permisive.Daca e sa fim sinceri în afara orgoliului personal ,probabil probleme neîncheiate cu fosta nu prea aveti de ce sa fiti nemulțumit și nici să dovediți un prejudiciu.In concluzie nu aveti ce sa faceti...
Ultima modificare: Marți, 19 Mai 2020
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

Sburlan Ion a scris:

Citez...eu nu m-am prezentat la divorț...dar ea mi-a păstrat numele meu cum a fost posibil fără acordul meu?

Sotia a reusit sa dovedeasca ca are motive temeinice.
Ce lucreaza sotia sau cu ce se ocupa?
Ultima modificare: Marți, 19 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort Rus Valeria Elena Rus Valeria Elena Buna ziua, Prin amabilitatea dvs puteti sa-mi spuneti, daca in cererea de divort a sotului este specificata reluarea numelui avut anterior casatoriei, care ar ... (vezi toată discuția)
Vreau sa pastrez numele lui dupa divort aime1969 aime1969 m am casatorit in tara si am plecat cu el in Spania,Dupa 5 ani ne_am separat ,Nu pot sa divortez de friica a tuturor actelor ce le folosesc aici tarjeta ... (vezi toată discuția)
Motive pastrare nume dupa divort fara acordul sotului ddianna ddianna Buna ziua, Ce motive pot fi invocate intr-un divort pt a putea pastra numele dobandit dupa casatorie daca sotul nu este de acord? Partea care doreste sa ... (vezi toată discuția)