avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tulburare de posesie.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tulburare de posesie.

Bună seara. Am și eu o problema. Mama mea a primit donație 5000mp de teren, loc de casa. Ea locuind la oraș l a dat spre folosire unei familii sărmane ca să nu stea parloaga. Un "nene" cu firma de arenda terenuri a întrat abuziv și s a folosit de teren. Mama l a iertat prima data, însă omul acu de vreo aproape 2 ani a întrat iară. Am făcut plângere la politie, dosarul a mers la parchet de unde am primit astăzi verdict de clasare. Acest domn împreună cu nevasta umbla cu amenințări, ca ei au documente, În plus dumnealor ridica și subvenții de la primărie. Ce putem face? Mulțumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:19, 5 Iunie 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se pot ridica subventii pentru terenul dvs daca nu ati incheiat cu el contract de arenda. Cum motiveaza parchetul clasarea dosarului?
Știu și eu asta. Dumnealor mi au spus la telefon când m au sunat sa ma certe ptr motiv ca le am făcut plângere la politie. Maine ajung la părinți sa vad în ce temei au clasat dosarul.

maminalena a scris:

Nu se pot ridica subventii pentru terenul dvs daca nu ati incheiat cu el contract de arenda. Cum motiveaza parchetul clasarea dosarului?

Clasare, tulburarea de posesie nu se încadrează ca fapta penala. Și am mai primit și un referat făcut de polițistul din comuna cu propunere de clasare.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Mai 2020
Doina55, utilizator
Nu cunosc ce ati dovedit in dosarul penal, dar tulburarea de posesie e la limita aici. Nu stiu ce a facut familia aceea, probabil ca si ea a lasat pamantul parloaga mai degraba decat sa-l munceasca. In situatia aceasta, daca nu posedati terenul, nu exista tulburare de posesie.
Faceti plangere la primarie cum ca nu exista contract de arenda, nu exista intelegere de folosinta aterenului, aratati ca persoana urmeaza a fi evacuata de pe teren. Apoi mergeti in instanta pe civil.
Doamna mama mea este proprietara acelui teren. Acea familie face legea și cu alte terenuri din acel sat. Mie personal mi a spus prin telefon ca ei sunt proprietari, ca au acte. Au nu știu câte dasare făcute. Pământul nu a stat parloaga, tocmai de aceia a fost dat acelei familii sa fie lucrat. Referitor la tulburarea de posesie, asa au declarat o în dosar cei de la politie.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Mai 2020
Doina55, utilizator

Alte discuții în legătură

Plangere penala impotriva poltistului si procurorului de caz,pentru abuz in serviciu cornaca cornaca In anul 2014 am depus o plngere penala pentru Tulburare de posesie si abuz in serviciu impotriva a doi fermieri cat si impotriva reprezentantilor unei ... (vezi toată discuția)
Actiune granituire sau se poate si altfel ? telecomanda telecomanda Va rog daca se poate in a da un sfat cat mai clar. Nepoata 56 ani impreuna cu o matusa de 68 ani de la tara au un teren agricol la tara. Detine Titlu de ... (vezi toată discuția)
Situatie complicata nu stim ce sa mai facem telecomanda telecomanda Un apropriat al familiei mele DAMIAN are urmatoarea speta : Detine mostenire dupa urma tatalui sau un teren agricol de 2 ha. intr-o comuna langa Slobozia. ... (vezi toată discuția)