avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tulburare de posesie.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tulburare de posesie.

Bună seara. Am și eu o problema. Mama mea a primit donație 5000mp de teren, loc de casa. Ea locuind la oraș l a dat spre folosire unei familii sărmane ca să nu stea parloaga. Un "nene" cu firma de arenda terenuri a întrat abuziv și s a folosit de teren. Mama l a iertat prima data, însă omul acu de vreo aproape 2 ani a întrat iară. Am făcut plângere la politie, dosarul a mers la parchet de unde am primit astăzi verdict de clasare. Acest domn împreună cu nevasta umbla cu amenințări, ca ei au documente, În plus dumnealor ridica și subvenții de la primărie. Ce putem face? Mulțumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:19, 5 Iunie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna Doina, familia carea mama dumneavoastra i-a permis sa lucreze pamantul a apucat sa faca ceva lucrari de primavara? arat, semanat? dar anul trecut, au lucrat terenul?
Notificati primaria in scris ca persoana x (arendasul) nu are dreptul legal de a exploata terenul. Atasati si o dovada ca sunteti proprietari - titlu de proprietate, extras CF, etc.
Doamnă Avocat , nu mai dați sfaturi inutile ! Induceți lumea în eroare .Explicați cerințele esențiale ale infracțiunii tulburare de posesie și insistați pe sintagma „ strămutarea semnelor de hotar ” Ceea ce nu știți se pare , semnele de hotar pot fi virtuale și reale , pot fi doar pe harta topografică , pe ortofotoplan , pot exista și fizic naturale ori construite de mâna omului..Mai puneți mâna pe tratatele de drept scrise de profesorii noștri de drept penal , dar mai urmăriți și judecata dată de instanțele române în cursul timpului. Puțin mai multă judecată din partea procurorilor , avocaților și judecătorilor ar fi în favoarea dreptului , drept care se pare în zilele noastre este prea strâmb să mai vorbim de stat de drept !
Dv. va adresati mie in aceasta discutie veche de vreo 4 ani? Ca nu stiu daca sa va raspund.

Cerinta esentiala pentru ca sa existe tublurarea de posesie este ca cineva sa posede, faptic, terenul, iar altcineva sa il deranjeze pe acesta. Or nu imi este clar daca in aceasta situatie asta s-a intamplat, lucrurile sunt neclare, informatiile putine. Nu vad ca exista discutie pe limitele de ăproprietate, asa incat nu inventez solutii la probleme care nu au fost prezentate.

Va rog sa va axati pe subiectul pus in discutie si nu pe mustrarea celorlalti participanti. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala impotriva poltistului si procurorului de caz,pentru abuz in serviciu cornaca cornaca In anul 2014 am depus o plngere penala pentru Tulburare de posesie si abuz in serviciu impotriva a doi fermieri cat si impotriva reprezentantilor unei ... (vezi toată discuția)
Actiune granituire sau se poate si altfel ? telecomanda telecomanda Va rog daca se poate in a da un sfat cat mai clar. Nepoata 56 ani impreuna cu o matusa de 68 ani de la tara au un teren agricol la tara. Detine Titlu de ... (vezi toată discuția)
Situatie complicata nu stim ce sa mai facem telecomanda telecomanda Un apropriat al familiei mele DAMIAN are urmatoarea speta : Detine mostenire dupa urma tatalui sau un teren agricol de 2 ha. intr-o comuna langa Slobozia. ... (vezi toată discuția)