avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Scutire impozit pentru persoanele cu handicap
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Scutire impozit pentru persoanele cu handicap

Scutirea pentru persoanele cu handicap se aplica pentru terenul aferent cladirii de domiciliu doar pentru curte sau si pentru terenul de langa cladire(teren intravilan) ?
Ultima modificare: Joi, 21 Mai 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: damaris92 , utilizator 13:24, 21 Mai 2020
Nu se datoreaza impozit pentru:
t) terenul aferent clădirii de domiciliu, aflat în proprietatea sau coproprietatea persoanelor cu handicap grav sau accentuat și a persoanelor încadrate în gradul I de invaliditate, respectiv a reprezentanților legali, pe perioada în care au în îngrijire, supraveghere și întreținere persoane cu handicap grav sau accentuat și persoane încadrate în gradul I de invaliditate;
Teren aferent este si terenul "de langa cladire (teren intravilan)" daca face parte din acelasi corp de proprietate.
Multumesc mult !!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit copil handicap oanaelenapopescu oanaelenapopescu Am un copil cu handicap grad 1 grav. Locuiesc in casa parintilor mei, iar copilul este luat in spatiu. Parintii mei, proprietarii casei in care locuieste ... (vezi toată discuția)
Scutiri taxe și impozite locale Bobocgabriel2018@yah Bobocgabriel2018@yah Este scutita o persoana încadrată in grad 1 de invaliditate de taxe și impozite locale (vezi toată discuția)
Scutire impozit cladiri cu destinatie locuinta si auto pentru persoane cu handicap nicuteris nicuteris O persoana cu handicap accentuat, beneficiaza de scutire impozit pentru pentru locuinta si autoturim detinute in coproprietate in procent de 100% , conform ... (vezi toată discuția)