avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1800 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Pot presta servicii fara a avea casa de marcat unei ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Pot presta servicii fara a avea casa de marcat unei persoane fizice din SUA?

Buna ziua,

Am un posibil client care inca nu are firma intemeiata in SUA, insa doreste sa ii prestez serviciile cat mai repede. Mi-a spus sa fac contractul si facturile pe persoana fizica.

Firma mea nu are casa de marcat. Este posibil sa prestez serviciile in cazul acesta?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Audit Vic Cont , Contabil 00:00, 22 Mai 2020
Buna ziua,
Probabil este o incasare prin banca, nu este o vanzare cu incasare in numerar ca sa aveti obligatia emiterii bonului fiscal.
Da, va fi o incasare prin banca. Problema mea e ca am discutat cu mai multi contabili si fiecare imi spune alt lucru. Nu sunt sigur daca este in regula si pot efectiv sa prestez serviciile acestea unei persoane fizice din State.

Ultima parere auzita mi-a spus ca se poate fara problema, si procedez ca si in cazul unei firme cu factura/contractul doar ca trec datele de identificare ale persoanei respective in loc de datele unei firme.

Ce credeti?
Cazul prezentat de dvs nu intra sub incidenta OUG 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.
Ordonanta de urgenta 28/1999 la art 1 prevede ca "(1) Operatorii economici care încasează, integral sau parțial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar contravaloarea bunurilor livrate cu amănuntul, precum și a prestărilor de servicii efectuate direct către populație sunt obligați să utilizeze aparate de marcat electronice fiscale"
Atat timp cat pe factura / contract treceti datele de identificare ale persoanei fizice nerezidente iar incasarea se efectueaza prin banca nu se pune problema obligativitatii utilizarii casei de marcat
Ultima modificare: Vineri, 22 Mai 2020
Audit Vic Cont, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa de marcat obligatorie la transport rutier de marfuri crutescualexandra crutescualexandra Buna seara! Am un SRL, cu activitate transport rutier de marfuri, cod caen 4941, este obligatorie casa de marcat? Tin sa mentionez ca lucrez cu factura dupa ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat pt activitate doar cu pj. shakuri shakuri Buna ziua. Intentionez sa infintez un PFA pentru activitatatea de \"\"Evaluator de risc la securitatea fizica\"\". Intrebarea este: Am nevoie de casa de ... (vezi toată discuția)
Documente fiscale necesare la targuri si expozitii Catalin_Ivan Catalin_Ivan Intentionez sa particip la un targ de mobila unde marea majoritate a clientilor sunt persoane fizice. Am nevoie de casa de marcat fiscala sau este ok cu ... (vezi toată discuția)