avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizație CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizație CCC

Bună ziua,eu sunt însărcinată în 5 luni,dar am vrea că soțul sa intre în CCC deoarece are salariul mai mare net fata de mine.Problema este că a anunțat la locul de munca intenția de a intra în concediu creștere copil atunci când voi naște,iar cei de la lucru au început sa îi caute nod în papura că să își de-a demisia. Are 13 luni lucrate la ei in firma până în momentul de față.El încearcă să țină de locul acesta de munca până nasc dar întrebarea mea este:
Daca este dat afară cu 3-4 luni până nasc mai beneficiază de indemnizație creștere copil?
Cum se calculează indemnizația cele 12 luni din ultimile 24,adică intra la socoteală cele 12 luni lucrate la firma la care este?
Bonurile de masa se iau în considerare? El are 4034 pe cartea de munca,3000 in mana plus 200 bonurile,la ce suma să mă aștept să fie indemnizația lunara? Am auzit foarte multe cazuri in care nu le-a fost calculată suma corect și aș dori să știu aproximativ cam la ce suma să mă aștept. Din socotelile mele ar trebui sa fie undeva la 2700. Este bine? Va mulțumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: avocat , Avocat 20:28, 29 Mai 2020
Conform prevederilor OUG 111/2010 angajatorul are obligatia de a aproba concediul pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani.Perioada de acordare se stabileste de comun acord cu angajatul.Este recomandat ca sotul sa nu si dea demisia.Daca angajatorul il concediaza e bine sa beneficieze de somaj,,pentru ca aceasta perioada se ia in calcul la stabilirea indemnizatiei.Ordonanta stabileste ca persoanele care au realizat venituri supuse impozitarii in ultimi 2 ani anterioari nasterii copilului timp de cel putin 12 luni beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani si plata unei indemnizatii lunare.Indemnizatia lunara se stabileste in cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anterior nasterii copilului,deci dupa ce s-a platit impozitul.
Ultima modificare: Vineri, 29 Mai 2020
avocat, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal din somaj Alexandraelena32 Alexandraelena32 Buna ziua.eu sunt in somaj din luna ianuarie.La sfarsitul lui ianuarie am rămas insarcinata.o sa pot intra in concediu de crestere din somaj?si daca se cat va ... (vezi toată discuția)
Contract determinat algconstructii algconstructii daca am contract de munca pe perioada determinata si nasc in aceasta perioada pot sa beneficiez de concediu postnatal (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil folette folette Tocmai ce am revenit la munca dupa 2 ani in care m-am aflat in concediu de ingrijire si crestere copil. Am fost sub incidenta vechii legi. Am aflat saptamana ... (vezi toată discuția)